Haberler

''Kaybettik ve mutlu değiliz''

Haber Tarihi: 19 Ara 2014

''Kaybettik ve mutlu değiliz''

Türkiye Kupası F grubu karşılaşmalarından biri olan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı dün Beşiktaş'ın mağlubiyeti ile sonuçlandı. Olimpiyat Stadı'na konuk ettiği Rize'ye 1-0 yenildi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Çaykur Rizespor'a galibiyeti getiren golü 44. dakikada Lomana LuaLua (penaltıdan) attı. Çaykur Rizespor bu galibiyetle puanını 6'ya yükseltirken, Beşiktaş ise 3 puanda kaldı.

MAÇTAN KARELER/ EMRE OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Engin Erdem
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Atınç Nukan, Ümit Karaal (Dk. 50 Sosa), Olcay Şahan, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, İsmail Köybaşı, Kerim Frei, Furkan Yaman (Dk. 74 Uğur Boral)
Çaykur Rizespor: Aykut Erçetin, Koray Altınay, Viera, Sezer Özmen, Ali Adnan, Ümit Korkmaz, Sylvestre (Dk. 54 Deniz Kadah), Murat Duruer (Dk. 22 Orhan Ovacıklı), Abdi, Lualua, Tevfik Köse (Dk 71 Kağan Söylemezgiller)
Gol: Dk. 44 Lualua (Penaltıdan) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 45+1 Ümit Karaal, Dk. 60 Serdar Kurtuluş, Dk. 70 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 89 Ümit Korkmaz, Dk. 90 Koray Altınay (Çaykur Rizespor)

Bilic: "Kaybetmeyi sevmiyorum. Kaybettik ve mutlu değiliz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'a kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Bilic, hazırlık maçını bile kaybetmeyi sevmediğini dile getirerek, "Çaykur Rizespor savaştı ve kazandı. İşlerini iyi yaptılar. Kaybetmeyi sevmiyorum. Kaybettik ve mutlu değiliz" dedi. Harika oynamadıklarını ancak çok kötü performans da sergilemediklerini vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Kaybetmeyi kesinlikle hak etmedik. Kısır bir maçtı. Az sayıda pozisyon vardı ve onları da biz bulduk. İki topumuz direkten döndü. Bu akşamki kadronun ortaya koyduğu gayretten memnunum" diye konuştu.

MAÇTAN NOTLAR;

YİNE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'la oynayacağı maç öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda elektrikler gitti. Daha önce de UEFA Avrupa Ligi gibi büyük bir organizasyon olan Tottenham maçında da elektrikleri giden Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 10 dakika boyunca elektirik verilemedi. Ulaşımı zorluğu nedeniyle taraftarlar için adeta bir eziyet haline gelen Atatürk Olimpiyat Stadı kulüpler içinde eziyet haline geldi.

BİLİÇ'TEN GENÇLİK ATEŞİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic gençlik aşısı yaptı. Teknik Direktör Bilic, 10 oyuncunun sakat olması nedeniyle Alt yapı Koordinatörü Emrah Bayraktar ile konuşarak 7 genç oyuncuyu Rizespor maçının kadrosuna aldı.
Siyah beyazlı takımın kadrosunda yer alan Atınç Nukan, Furkan Yaman, Ümit Karaal, Emre Metin, Oğuz Aksoy, Gökhan Artun, Tugay Kaya'yı tribünlerde alt yapıdan teknik adamlar ve takım arkadaşları tarafından desteklendiler. Bu arada siyah beyazlı takımın A takımına 1 hafta önce profesyonel yapılan Oğuz Aksoy'un alınması dikkat çekti. Oğuz Aksoy'un profesyonel yapılması için yetiştirme bedeli olarak 40 bin TL yayıncı kuruluştan kesilmek kaydı ile lisansı çıkartıldı.

3 BEŞİKTAŞLI 4 RİZESPORLU YÖNETİCİ VARDI
Beşiktaş'ın Rizespor ile yaptığı karşılaşmaya 3 yönetici geldi. Siyah beyazlı takımın Dış Transferinden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay, Rizespor'dan ise Başkan Metin Kalkavan, Halim Mete, Aykut Ferah, Koray Deniz hazır bulundular.

OLİMPİYAT KOMİTESİ KAN KUSTURDU
BEŞİKTAŞ Kulübüne Olimpiyat Stadında Kupa maçının oynanmasını engelleyen kurumun Olimpiyat Komitesi olduğu ortaya çıktı. Beden Terbiyesi Bölge Müdürü statla ilgili tüm tasarrufun Olimpiyat Komitesinde olduğunu belirtti. İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile Berkan Gocay'ın saatler süren diyaloğu sonunda Olimpiyat Komitesini ikna ederek son 24 saatte Rizespor maçının oynanmasına izin aldıkları belirtildi.

BEŞİKTAŞ'TA SAKATLIK SAYISI 11 OLDU
Beşiktaş'ta sakatlıklar şanssızlığı sürüyor. 10 oyuncudan sonra genç Ümit Karaal'de Rizespor karşısında 52'nci dakikada rakibi ile girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Böylese Beşiktaş'ta 11 oyuncu sakat oldu.