Haberler

''MİT elini BBP'den çek''

Haber Tarihi: 29 Ara 2014

''MİT elini BBP'den çek''

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisi ve kendisi hakkında çıkan iddialara açıklık gösterdi. Çıkan haberlerden rahatsızlık duyan Destici, İçkale Otelde Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri ve İl Başkanları ile bir araya geldi.

Son seçimlerde partisi yüzde 0, 74 yani 315 bin seçmenin oyunu alan Destici, hakkında çıkan haberlere "Bu yaklaşan 2015 seçimi öncesi, Büyük Birlik Partisi’nin yükselişi rahatsız etmiş vaziyette. ‘Büyük Birlik Partisi’nin içini nasıl karıştırırız? Büyük Birlik Partisi’nin önüne nasıl geçeriz?’ bütün hesap budur" şeklinde karşılık verdi.

"MİT ELİNİ BBP'DEN ÇEK"
Toplantıda bir gazetecinin “Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopteri Destici kiraladı” sorusuna sert tepki gösteren Destici, MİT müsteşarına seslendiğini belirterek şunları söyledi:

"Büyük Birlik Partisi’nden elini ve maşalarını çek. Büyük Birlik Partisi’ne bu oyun ve tezgâh tutmaz. Sen yiğitsen, o helikopter düştüğündeki radar kayıtlarını açıkla. Eğer bu olayın aydınlanmasını istiyorsanız, iftirayı, alçaklığı, münafıklığı bırakacaksınız. O cihazları, kim kimin talimatı ile söktü onu açıklayacaksınız.”

Bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Destici, "Bu iftiranın zirvesidir. Daha önce, içimize sızmaya çalışmış, daha önce partimizi gençlik teşkilatlarımızı bir yerlere bulaştırmaya çalışmış, bir takım yapılarla iş birliği içerisine girmiş beslemeleri manşetlere çekerek onlarla derin işbirlikleri yaparak Büyük Birlik Partisi’ni, onun genel başkanını, onun kadrolarını, kirletme adına, itibarsızlaştırma için attıkları bu çamur kendi yüzlerine yapışacaktır” diye konuştu.

"BBP’NİN YÜKSELİŞİ RAHATSIZ ETTİ"
Destici, konuşmasında, "Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu geliyor, bilgisini kim yaydı. Şu an onlar hangi görevlere getirildi, onu açıklayacaksınız” ifadesini kullandı.

"Bu dosyaya takipsizlik verenleri nasıl başsavcı yaptınız, dosyayı aydınlatmak için çalışanları nasıl düz savcı yaptınız siz bunun cevabını vereceksiniz" diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu yaklaşan 2015 seçimi öncesi, Büyük Birlik Partisi’nin yükselişi rahatsız etmiş vaziyette. ‘Büyük Birlik Partisi’nin içini nasıl karıştırırız? Büyük Birlik Partisi’nin önüne nasıl geçeriz?’ bütün hesap budur. Bir takım operasyonlarla karşı karşıya kalacağız. Bizi bir takım yerlere ilişkilendirmeye çalışacaklardır, bulaştırmaya çalışacaklardır.”