Haberler

''Neden anons yaptırmıyorsun''

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

''Neden anons yaptırmıyorsun''

Galatasaray Liv Hospital'ın başarılı çalıştırıcısı Ergin Ataman'a, Karşıyaka-Galatasaray maçında edilen küfürler ve hakaretler herkesin aklına kazındı. Ataman maçtan sonra yaptığı açıklamalarda resmen öfke kusmuş olay resmi hesabın açıklamasına kadar gitmişti.

Ataman maçın ardından hem TBF’ye hem de Milli Takım’da da yardımcılığını yapan Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca’ya sitem ederken olayların tüm detaylarına ulaşıldı.

Ataman'a Karşıyaka taraftarının tepkisi 2012’in aralık ayında oynanan maç ile başladı. Kafası kesilmiş aslan posterinin Karşıyaka tribünlerine asılmasına itiraz eden ve bununla ilgili de tweet atan Ataman kırmızı-yeşillilerin hedefine yerleşti. İşte bu maçın rövanşında da Abdi İpekçi’de bir grup Karşıyaka taraftarı darp edilince iki takım arasındaki gerilimin başlangıcı oldu.

SAHAYA BİLEREK GEÇ ÇIKTI

Karşıyaka taraftarının kendisine olan tepkisini tahmin eden Ataman, seyircinin daha da gerilmesine engel olmak adına normalde sahaya çıkmasından daha geç bir zamanda parkeye adım atarken hakemlerden bile sonra çıkmayı uygun gördü. Fakat bu bile ortamın sakin kalmasına yetmezken parkeye adımını atması ile birlikte Ergin Ataman’a ve ailesine toplu olarak küfürler yağmaya başladı.

ATAMAN'A VERİLEN O CEVAP...

Dayanamayan Ergin Ataman hakemlerin yanına gidip “Neden anons yaptırmıyorsunuz?” diye sorarken aldığı cevap ise Türk basketbolu için ibret niteliğindeydi: “Bağırır bağırır birazdan susarlar.”

EN AZ 1 MAÇ CEZA GELECEK

Bu yanıtla maça devam eden Ataman’a küfürler sürerken bitime 16 saniye kala Karşıyaka 5 sayı öndeyken alınan molada küfürler artınca Ataman da elindeki taktik tahtasını atarak tepkisin gösterdi.

Olayların ardından TBF’nin vereceği ceza merak edilirken maç içindeki 3 anons ve atılan maddelerin de hakem raporlarında yer aldığı öğrenildi. İzmir ekibine en az 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesi bekleniyor.