Haberler

''Onu hangi takım istemez ki''

Haber Tarihi: 14 Oca 2015

''Onu hangi takım istemez ki''

Dünyanın en ,y, futbolcuları arasında olan ve geçmişi ile birçok kişi tarafından efsane ilan edilen başarılı futbolcu Ruud van Nistelrooy, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder hakkında konuştu. Antalya'da bir otelde kalan başarılı yıldız, muhabirlere önemli açıklamalarda bulundu.

Onu hangi takım istemez ki’

Wesley Sneijder, Galatasaray için ter döküyor. İnişli çıkışlı performansını geride bırakmış gözüküyor. Senin gözünde Sneijder nasıl bir oyuncu? “Bazı futbolcular için çok konuşmak gereksizdir ve Wesley de işte bu futbolcular kategorisine girer. Onun adı Wesley Sneijder... Başka ne söylenebilir ki! Gerçek bir futbol sanatçısı, harika bir oyuncu... Benim gibi santrforlar için mutlaka takımda bulunması gereken bir maestro. Türkiye’de mutlu olduğunu duyuyorum, biliyorum. Gazetelere bakılırsa İtalyan kulüpleri yine peşinde. Bu, kimin için şaşırtıcı olabilir ki! Veya şöyle söyleyebilirim; Sneijder gibi bir futbolcuyu kim almak istemez ki!”

'Kuyt futbol için yaratılmış'

Dirk Kuyt, Fenerbahçe’ye gelerek hepimizin kalbini çaldı. Brezilya’daki müthiş performansına rağmen Hollanda Milli Takımı kapılarını O’na kapattı. Bu konudaki yorumunuz ve Kuyt hakkındaki düşünceleriniz nedir? "Kuyt futbol için yaratılmış bir insan... O kadar profesyonel, o kadar özverili ve o kadar mücadeleci bir yapısı var ki; bu konularda kimse O’nunla yarışamaz. Dünya Futbolu’nda kendisine sağlam bir kariyer yaptı. Hollanda Milli Takımı tarihi de elbette O’ndan övgüyle bahsedecek. Fakat bazen, ayrılıklar gereklidir. Ben de futboldan asla kopmak istemedim, fakat bu futbol dünyasında kararları her zaman kendiniz veremezsiniz. Eminim ki Kuyt da bu durumun farkındadır. Türk Kulübü’ne, Fenerbahçe’ye katkılarını sürdürüyor ve o, oynadığı her takım için vazgeçilmez olmayı başarmış, cesur bir adamdır. Ancak Milli Takımlar’ın bazen kendini yenilemesi gerekir, şu an yapılan şey de sadece budur.”