Haberler

''Oy birliği ile cevap verilmeli''

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

''Oy birliği ile cevap verilmeli''

Katolik aleminin lideri Papa Franciscus, Paris'te yaşanan terör saldırısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müslüman din liderlerine çağrıda bulunan Papa, dinin şiddeti haklı çıkarmak adına kullanılmasını kınamaları gerektiğinin çağrısında bulundu.

MÜSLÜMAN LİDERLERE KINAMA ÇAĞRISI

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı'nın da katıldığı toplantıda Papa Franciscus, geçen hafta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırıları "trajik katliam" olarak nitelendirdi. Ortadoğu'da devam eden çatışmalara da değinen Papa, "Dini, siyasi ve entelektüel liderlerin, özellikle de Müslüman liderlerin, bu tür şiddet eylemlerini haklı çıkarmayı amaçlayan dinin köktenci ve aşırıcı yorumlarını kınamalarını bekliyorum" dedi
Köktenci terörün Irak ve Suriye'de korkutucu bir biçimde yayıldığına işaret eden Papa, köktenci terörü Tanrı'nın da reddettiğini vurguladı.

''OY BİRLİĞİ İLE CEVAP VERİLMELİ''

Ortadoğu'da devam eden IŞİD terörüne örgütün adını vermeden değinen Papa, "Bölgede devam eden haksız saldırganlıktan Hristiyanlar ve diğer etnik gruplar da etkileniyor. Uluslararası hukuk çerçevesinde şiddetin yayılmasını durdurmak için oy birliğiyle cevap verilmeli" diye konuştu.

Uluslararası topluma Ortadoğu'da evlerini terk etmek zorunda kalan Hristiyan azınlığı korumak için somut adımlar atma çağrısında bulunan Papa, Hristiyanların olmadığı bir Ortadoğu'nun sakat olacağını söyledi.