Haberler

''Oyuncular kendilerini düzeltti''

Haber Tarihi: 30 Ara 2014

''Oyuncular kendilerini düzeltti''

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Claudio Taffarel, "Bugünkü takım, 5 aydır Prandelli'nin oynattığı takımla aynı. Sadece, oyunculara davranışlarını değiştirip, sahaya pozitif yansıtmaları gerektiğini anlattık" dedi.

Claudio Taffarel, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 galip geldikleri Gaziantepspor maçının ardından yaptığı açıklamada, saha içi oyunda eksiklik olduğunu ve bugün onu giderdiklerini belirterek, "Maçtan önce oyuncularla konuştum, motivasyonlarını artırmaya çalıştım. Bazı sebeplerden dolayı bazı futbolcular, hocaya küsmüş olabilir. Oyuncular, bugün performanslarının yüzde 100'ünü verdiler" diye konuştu.

Maçın zor geçeceğini bilerek geldiklerini kaydeden Taffarel, oyuncularını tebrik ederek, "Bugünkü takım, 5 aydır Prandelli'nin oynattığı takımla aynı. Sadece, oyunculara davranışlarını değiştirip sahaya pozitif yansıtmaları gerektiğini anlattık. Oyuncular bugün sorumluluk aldılar" ifadelerini kullandı.

Maçtan önce rakibi iyi analiz ettiklerini söyleyen Taffarel, Bruma'nın, ilk yarıda hem defansif hem de ofansif anlamda istediklerini yapamadığını, bunun üzerine Umut Bulut'u aldıklarını dile getirdi. Taffarel, Umut Bulut'un ilk 11'de oynamamasına rağmen ne zaman görev verilse en iyisini yaptığını vurgulayarak teşekkür etti.

"Kaleci antrenörü olarak kalmak istiyorum"

Kariyer planlamasına ilişkin, gelecek 20 yıl için bir düşüncesi olmadığını, hedefinin kaleci antrenörü olarak devam etmek olduğunu belirten Taffarel, Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğüyle ilgili şunları söyledi:

"Hamza Hamzaoğlu doğru bir seçim, iki yabancıdan sonra bir Türk'ün gelmesi gerekiyordu. Hamza hoca için mutluyum. Mancini ve Prandelli iyi teknik direktördü. Onların ardından Türk teknik adamın gelmesi iyi oldu. Yabancının, Türk futboluna adapte olması gerekiyor. Şimdi buna zamanımız yok, Hamzaoğlu müthiş seçim. Hamza hocayla devam etmek ve kaleci antrenörü olarak kalmak istiyorum."

Taffarel, Okan Buruk'un da çok iyi bir teknik direktör olduğunu, ekonomik açıdan sıkıntılı bir takımda güzel işler yaptığını dile getirdi. Taffarel, "Okan doğru yolda ilerliyor. Okan ve Arif Erdem'in futbolculuk yaşamımda benim için ayrı yeri vardır. Benim için bunlar kardeştir" ifadelerini kullandı.