Haberler

''Paris'te yürüyüşe katılmamız en güçlü mesaj''

Haber Tarihi: 11 Oca 2015

''Paris'te yürüyüşe katılmamız en güçlü mesaj''

Başbakan Ahmet Davutoğlu Paris ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 'Müslümanlara dönük bir kampanya başlatıldığını ancak farklı dinlere ırklara mensup olan insanlarla omuz omuz mücadele vererek en iyi mesajı vermiş olacağız açıklamasında bulundu. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Terörün etnik ve mesnevi kimliği olamaz. Terör kim tarafından yapılmış olursa olsun insanlık suçudur. Terörün dini, etnik kimliği olamaz. Burada hayatını kaybeden bir Müslüman da var.

PARİS'TE YÜRÜYÜŞE KATILMAMIZ EN GÜÇLÜ MESAJ
Bu saldırıyı, genelde İslam dünyasına, daha özelde Avrupa'daki Müslümanlara yönelik bir karşı kampanyaya dönüştürmek isteyen çevrelere karşı da oradaki mevcudiyetimiz, en güçlü mesajı vermek olacaktır.

Hem teröre karşı dayanışmamızı göstereceğiz hem de Müslüman-Hristiyan, Avrupalı-Asyalı-Afrikalı ayrımı olmaksızın, herkesin omuz omuza verdiği bu günde herhangi bir şekilde bu saldırıyı istismar ederek, Müslümanlara dönük bir kampanya başlatılmasına karşı da en güçlü mesajı vermiş olacağız.

PARİS ZANLISININ TÜRKİYE'YE GELDİĞİ İDDİASI
İstihbarat, güvenlik birimlerimiz arasında tam bir işbirliği var. Biz her zaman sadece Fransa ile değil, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi ülkeye dönük olursa olsun, herhangi bir terör riski söz konusu olduğunda her türlü işbirliğini gösterdik. Bu çerçevede de işbirliğimiz devam ediyor. Açıklanması gereken bir durum olduğundan açıklama yapılacaktır.