Haberler

''Skorla ilgili yorum yapmak yanlış''

Haber Tarihi: 26 Ara 2014

''Skorla ilgili yorum yapmak yanlış''

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, dün akşam Manisaspor'u 9-0 yendikleri maçtan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Bordo-Mavililer'in hocası, "Her müsabaka bizim için bir gelişme fırsatı. Bu oyunumuzu alışkanlık haline getirmek istiyoruz. Kötü olduğumuz zamanlar da oluyor. Skordan ziyade rakibe saygı duyup oynamak gerekiyor. Ortaya koyduğunuz futbolu rakibe kabul ettirmeniz, onu oynamanız lazım. Futbolun gereği bu. Açıkçası skorun ne olduğu bizi ilgilendirmiyor. Alınan skor rakibin sorunu. Bizi ilgilendiren oyunumuzu rakibe kabul ettirmek, gerisi onların sorunu. Skorla ilgili yorum yapmak yanlış bir şey. Biz skor değil, futbol yorumu yapıyoruz. Futbolun içindeki bazı şeyleri sindiremiyorsanız bunları başka şeylere bağlamamak lazım" diye konuştu.

Yanal, Manisasporlular'ın, 'Neden bu kadar üzerimize geldiler anlamadık' açıklamasını ise "Böyle bir demeç vermek oldukça yanlış. O zaman bu işi yapmayacaksınız, oynamayacaksınız" ifadeleriyle değerlendirdi.