Haberler

''Tüsiad'ın muhatabı Başbakandır"

Haber Tarihi: 30 Ara 2014

''Tüsiad'ın muhatabı Başbakandır"

Tüsiad ile erdoğan arasındaki gerginlik bir türlü dinmiyor. Erdoğan'ın başbakanlık döneminde kendini belli eden gerginlik daha sonra tüsiad toplantısında karşılıklı atışmalarla daha da büyüdü. Tüsiad başkanı haluk dinçer'in açıklamalarıyla daha da büyüyecek gibi. Dinçer, "cumhurbaşkanı devletin başıdır. Tüsiad'ın muhatabı başbakandır."dedi. Erdoğan'dan yanıt gecikmedi.bakın erdoğan dinçer'e nasıl karşılık verdi? Tüsiad başkanı haluk dinçer ile cumhurbaşkanı erdoğan arasında sert rüzgarlar esmeye devam ediyor.Tüsiad başkanı haluk dinçer hürriyete yaptığı söyleşide"cumhurbaşkanı devletin başıdır. Tüsiad'ın muhatabı zaten cumhurbaşkanı değildir, tüsiad'ın muhatabı başbakandır."Dedi.

Haluk dinçer'in bu sözlerine erdoğan'dan yanıt gecikmedi. Türk-iş'i ziyareti sırasında dinçer'e karşılık veren erdoğan"madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız" diyerek dinçer'in sözlerine tepki gösterdi.Tüsiad ile erdoğan arasındaki gerginlik aslında ilk olarak gezi parkı eylemleriyle kendini belli etti.Erdoğan gezi eylemlerinde otelinin kapısını açtığı için koç ailesine çapulcuyum diyen ümit boyner'e öfkeliydi.

Bu öfke tüsiad toplantısında kendini iyiden iyiye belli etti. Eski defterler açıldı. Erdoğan tüsiad'ı sert sözlerle eleştirdi.17 aralık sonrası erdoğan ile tüsiad arasında ananas tartışması yaşandı.Aradan geçen zaman gerginliği dindirmedi. Ve erdoğan ile dinçer arasında bu kez muhatap polemiği ortaya çıktı.Bu polemiğin büyüyp büyümeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.