Haberler

''Yüce Divan'' da neler yaşandı

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

''Yüce Divan'' da neler yaşandı

Türkiye'nin kilitlendiği 4 eski bakanla ilgili " yüce divan" oylaması, soru işaretleri ile 5 ocak 2015 tarihine ertelendi. Peki 4 bakanın kaderiyle ilgili bu kritik oylama neden ertelendi? Saat 15'te başlaması gereken toplantıya iki kez neden ara verildi? Verilen 1.5 saat arada kimlerle görüşüldü? Toplantı devam ederken önüne konulan not üzerine salondan dışarı çıkarak telefonla konuşan komisyon başkanı,kiminle görüştü?

Türkiye dün kritik oylamaya kilitlendi ama sonuç erteleme olarak çıktı.4 eski bakanın kader oylamasının yapılacağı soruşturma komisyonu'nun toplantısı saat 15.00'te başlaması gerekiyordu.Tüm hazırlıklar yapıldı dinlemeyi önlemek için jammer çalıştı, basın mensupları toplantı salonunun önünden uzaklaştırıldı.

İşte saat saat yaşananlar:
Saat 15.00:

Komisyon başkanı ak partili hakkı köylü toplantının yarım saat geç başlatayacağını duyurdu.
Saat 15.30:

Komisyon toplantısı başladı

Toplantıda 3 bakanın mal varlıklarının gelirleriyle Orantılı olmadığı yönündeki bilirkişi raporuna itirazları ele alındı. Bakanların verdiği ek bilgilerin incelenmesi gerekçesiyle komisyona 1.5 saat ara verildi.

Saat 16.30:
Chp'li üyeler gelişmeleri genel başkan kemal kılıçdaroğlu ile değerlendirdi. Ak partili 'li hakkı köylü ise gazetecilerin sorularından kaçmak için ak partili üyelerle salonda kaldı.

Saat 18.00:
Toplantı yeniden başladı. Başkan hakkı köylü 3 bakanın bilirkişi raporuna itirazlarının kapsamlı olduğunu, incelenmesi için yüce divan oylamasının 5 ocak 2015 tarihine yani cumhurbaşkanı erdoğan'ın bakanlar kurulu toplantısına ilk kez başkanlık edeceği güne, ertelenmesini istedi.

Saat 18.44: komisyon başkanı hakkı köylü dışarı çıktı ve 1-2 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı.

Eski bir savcı olan köylü basın mensuplarının sorularına "evle konuştum..buradan telefonla konuşamadım, jammer koyduğumuzu unutmuşum." cevabını verdi..

Toplantı bitti. Komisyonda ak partili milletvekillerinin oyları ile yüce divan oylaması 5 ocak'a ertelendi. Daha önce "yolsuzluk yapanın kolunu kopartırız" diyen başbakan ertelemenin teknik olduğunu ileri sürdü.

Komisyonun chp'li üyeleri karara sert tepki gösterdi.Kameraların karşısına geçen dört üye komisyona şaibe düştüğünü ifade etti.Ak parti içinde derin bir krize neden olan oylamanın sonucu merak edilirken 3. Dönem nedeniyle emekliye ayrılacak ak parti milletvekillerinin sessiz bekleyişleri iktidar partisinde tedirginlik yaratıyor..