Haberler

''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür''

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

''Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür''

İzmir'de Nazım Hikmet'in 113. doğum gününde Karşıya'ya dev nir Nazım Hikmet heykeli dikildi. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, şair Haluk Işık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ünlü şairin sevenleri katıldı.

Nâzım Hikmet'in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlandığı törende, usta şair kendi şiirleriyle anıldı. Beyaz güvercinler uçuruldu.

"KAVGASINDA ÖLMEYİ GÖZE ALDI"
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Nâzım Hikmet; kavgası sanatının, sanatı kavgasının ürünü olan büyük bir şair, gerçek bir deha. Ölmeyi ya da gündelik özgürlüklerinden olmayı göze alarak giriştiği kavgada; her şeyi çok daha önceden sezen, gören ve anlayan insanlara özgü yalnızlığı yaşadı ve dünyanın en uzak yerlerinde, hiç görmediği insanlarla ortaklaşmayı bildi" dedi.

"YAŞAMAK BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR"
Kaidesiyle birlikte 4 metre olan Nâzım Hikmet Ran heykeli; heykeltraşlar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy tarafından, üç aylık bir süreçte tamamlandı. Heykelin kaidesinde, ünlü şairin “Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine" mısraları yer aldı. Nâzım Hikmet, kendisiyle özdeşleşen paltosu ve şiir kitabıyla tasvir edildi