Haberler

''Yeni rapor yazılacak''

Haber Tarihi: 22 Ara 2014

''Yeni rapor yazılacak''

Dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması erteleme de kararı alındı. Komisyon kararı 5 Ocak tarihine erteledi. Zafer Çağlayan için 'altın çıkışı' Muammer Güler için 'imtiyaz sağlamak' Egemen Bağış için 'Reza Zarrab'a aracılık' ve Erdoğan Bayraktar için 'tavassut göz yumma' suçlamaları oylanacak. Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

TOPLANTIYA ARA VERİLDİ
Toplantının başlamasının ardından MASAK raporuyla ilgili bazı tespitlere eski bakanların gönderdiği yazılı cevaplar gündeme geldi. Erdoğan Bayraktar dışındaki 3 bakanın, bilirkişinin mal varlığı raporuna yazılı cevap verdiği öğrenildi.

Erdoğan Bayraktar ile ilgili bilirkişi, bir kuşku ve orantısızlık tespitinde bulunmamıştı. Bu cevapları değerlendirip karar oluşturmaları için komisyon üyelerine 1 saat süre verildi.

'OYLAMA ERTELENSİN' TALEBİ
Bu arada AK Partili üyelerin oylamanın 5 Ocak tarihine ertelenmesi yönünde talebi olduğu öğrenildi.

CHP'Lİ ÜYELER KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞTU
Verilen aranın ardında CHP’li üyeler Erdal Aksünger, Emre Köprülü, Osman Korutürk ve Rıza Türmen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamına geçtiler.

Kılıçdaroğlu ve CHP’li üyeler durum değerlendirmesi yaptı ve görüşme yaklaşık 15 dakika sürdü.

AK Partili üyeler de verilen ara nedeniyle durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

BİLİRKİŞİ BAKANLARIN CEVAPLARINI İNCELEDİ
Bakanların gönderdikleri cevaplar bilirkişi tarafından incelendi. Bilirkişinin, cevapları MASAK raporuyla karşılaştırdığı öğrenildi.

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü konuyla ilgili açıklama yaparak, “Bilirkişiye bakıyorum. İşin içinden çıkabilirse görüşeceğiz. Çıkamazsa ertelemeyi düşünüyoruz” dedi.

CHP’Lİ ÜYE: 4 GÜNDE RAPOR NASIL YAZILACAK
CHP’li üye Emre Köprülü toplantının tekrar başlamasından önce şunları söyledi:
Fark ettiğimiz şey bugün kararın çıkartılmayacağı. Ve toplantının 5 Ocak’a bırakılacağı yönünde. Bu durum hoş bir algı oluşturmuyor. 9 Ocak’a kadar süre kalıyor. 4 gün içinde bu rapor nasıl yazılacak. Bakanlar dilekçe verdiği için yeni bir rapor yazılacağı söyleniyor.

Büyük ihtimalle toplantıyı erteletmek isteyecekler dedi.

VE ERTELENDİ
Saatler süren bekleyişin ardından oylama toplantısının 5 Ocak tarihine ertelendiği açıklandı.

YENİ RAPOR YAZILACAK
Erteleme kararına yeni raporun yazılacak olması gerekçe gösterildi. 3 bakanın gönderdiği yazılar üzerine bilirkişiden tekrar rapor yazması istendi.

Komisyon Başkan Vekili Yılmaz Tunç, bu incelemenin birkaç gün süreceğini belirterek “siyasi bir yanı yok. Sadece süreye ihtiyaç olduğu için 5 Ocak’a ertelendi. 5 Ocak’ta karar toplantısı yapılacak 9 Ocak’ta da karar toplantısı yapılacak” dedi.