Haberler

''Yolsuzlukları soruşturacak uzman savcı yok''

Haber Tarihi: 23 Ara 2014

''Yolsuzlukları soruşturacak uzman savcı yok''

CHP Parti Meclisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bugün toplandı.Yapılacak toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonu değerlendirdi ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarına yönelik eleştiriler getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Çıksın Davutoğlu desin ki sen yanlış metinleri okuyorsun ve anlattıklarının hiçbiri doğru değil. Ne diyordu: "Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız." Şimdi Davutoğlu'nun bir kolu gitti. İkinci kolunu bekliyoruz. Bir daha Soruşturma Komisyonu toplanacak bakalım ne olacak. Din iman edebiyatı yapıyorlar köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman" dedi.

Uluslararası şeffaflık örgütünün 2014 raporuna göre Türkiye'nin 11 sıra gerilediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluklar konusunda bir paralel devlet oluşturulmuş bunlar kendi dünyalıklarını yapıyorlardı. Uluslararası şeffaflık örgütünün 2014 raporuna göre Türkiye 11 sıra geriledi" dedi.

"KAMU İHALE KURUMU'NUN İÇİNE YOLSUZLUK ÇETESİ YERLEŞTİRİLDİ"

Kılıçdaroğlu, "Kamu İhale Kurumu'nun içine yolsuzluk çetesi yerleştirildi. Bakanlar Kurulunun içine nasıl bir çete yerleştiyse Kamu İhale Kurumu'nun içine de bir çete yerleştirildi. Yolsuzluklarla ilgili başsavcıların yetkileri arttırılacaktır. Tam tersi yolsuzluğun üzerine gidin bütün savcıların, polislerin hepsi sürüldü" diye konuştu.

"SAYIŞTAY DENETİM YAPAMAZ HALE GETİRİLDİ"

Sayıştay'ın içinde ikinci bir komisyon kurulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sayıştay denetim yapamaz hale getirildi. Mali raporları bile Parlamento'ya gelmedi. Sayıştay'ın içinde ikinci bir komisyon kurdular denetim elemanlarının raporlarını makaslamak için. Maliye Bakanlığı Kamu görevlileri tarafından yapılan mal bildiriminin doğruluğu araştıracak bir sistem kuracak. Hiçbir zaman böyle bir sistem kurulmadı" diye konuştu.

"YOLSUZLUKLARI SORUŞTURACAK UZMAN SAVCI YOK"

Kılıçdaroğlu, "Yolsuzlukları soruşturacak uzman savcı yok. İktidarın savcıları var. İktidarın hakimleri var. Yolsuzluklar konusunda da hiçbir adım atılmadı. Yolsuzluklar konusunda uzmanlar da zaten hükümetin içindeydi. Yolsuzluk nasıl yapılır uzmandılar zaten Reza Zarrab'ın önüne nasıl yatılır? Paralar nasıl sıfırlanır?" ifadelerini kullandı.

"DİN İMAN EDEBİYATI YAPIYORLAR KÖŞEYİ DÖNDÜKTEN SONRA AKILLARINDA NE DİN VAR NE İMAN"

Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti programında yazıyor. Sözümüz ile özümüzün bir olduğunu en iyi halkımız bilmektedir. Yazdıkları bunlar yaptıkları bunlar. Şimdi sözleri ile özleri bir olmayanların inançları konusunda size yaptıkları da bilin ki tam tersidir. Size din iman edebiyatı yapıyorlar sizi kandırmaya çalışıyorlar. Köşeyi döndükten sonra akıllarında ne din var ne iman" diye konuştu.

MEVLANA DİYOR Kİ

Mevlana'nın bir sözünü okuyan Kılıçdaroğlu, "Belki bunu AKP'lilere söyleyebiliriz. Mevlana diyor ki; "Ben sana ne diyeyim çoban ol dedik kurt oldun. Bekçi ol dedik hırsız oldun." Mevlana bugüne ışık tutuyor" dedi.

"ŞİMDİ DAVUTOĞLU'NUN BİR KOLU GİTTİ İKİNCİ KOLUNU BEKLİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Çıksın Davutoğlu desin ki sen yanlış metinleri okuyorsun ve anlattıklarının hiçbiri doğru değil. Ne diyordu: "Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız." Şimdi Davutoğlu'nun bir kolu gitti. İkinci kolunu bekliyoruz. Bir daha Soruşturma Komisyonu toplanacak bakalım ne olacak" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE BÜYÜK İTİBAR KAYBINA UĞRADI"

Türkiye'nin büyük bir itibar kaybına uğradığını söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye büyük itibar kaybına uğradı, Cumhuriyetin değerlerini korumayı onları yaşatmayı demokrasimizi yeşertmeyi amaçladık. Kubilay'ın öldürülüşünün yıl dönümündeyiz. Cumhuriyet için kan döküldü. Biz onların haklarını nasıl teslim edeceğiz, onların yüzüne nasıl bakacağız. Onlar canlarıyla kanlarıyla Cumhuriyeti kurdular. Biz halkın oylarıyla iktidara gelen bir siyasal partinin devleti soyduğuna şahit oluyoruz."

"EYYY DEVLET BANA İŞ BULACAKSIN DEME HAKKIN VAR"

İşsizlik konusuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bu tablonun getirdiği sonuçlar nedir? İşsizlik aldı başını gidiyor. İktidar kanadından laf eden var mı? İşsizlere kim iş bulacak? Bütün vatandaşlarımı sesleniyorum: Eyyy devlet bana iş bulacaksın deme hakkın var. Sakın bu hakkı unutma" dedi.

"KİMSE KUSURA BAKMASIN BUNU SÖYLEYEN AHLAKSIZDIR"

"Ahlaki değerlerimizde ciddi bir yozlaşma var" diyen Kılıçdaroğlu, "Ahlaki değerlerimizde ciddi bir yozlaşma var. Çalanın makbul olduğu bir sürecin içine giriyoruz. Çalıyor ama iş de yapıyor. Bunu söyleyen kişinin dini, ahlaki değerleri zayıftır. Kimse kusura bakmasın "Çalıyor ama iş de yapıyor" bunu söyleyen ahlaksızdır" diye konuştu.

"ISPARTALILARIN ANTİK ÇAĞINA GİDİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Nereye gidiyoruz biliyor musunuz. Ispartalıların antik çağına gidiyoruz. Antik çağda hırsızlık maharet işiydi ama suç hırsızlık yaparken yakalanmak. O suçtu. O sürecin içine ağır ağır girmeye başladık" dedi.

"KENDİLERİNE UYGUN İLAHİYATÇILAR DA BULUYORLAR"

Kılıçdaroğlu, "Gençlerimiz uyuşturucu batağında, bonzai peynir ekmek gibi satılıyor. Kadına yönelik şiddet arttı. Boşanmalar çığ gibi. Hırsızlığın meşrulaştığı dönemde oluyor bunlar. Kendilerine uygun İlahiyatçılar da buluyorlar. Nasıl ilahiyatçı ise benim aklım almıyor" diye konuştu.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE DÜNYADA ALAY KONUSU OLDUK"

Kılıçdaroğlu, "Basın özgürlüğünde dünyada alay konusu olduk" dedi.

"TÜRKİYE AVRUPA'DA EN ÇOK KÖLENİN YAŞADIĞI ÜLKE KONUMUNDA"

Kılıçdaroğlu, "Küresel kölelik endeksi yayınlandı. Türkiye dünyada 167 ülke arasında 105. Sırada. Yani Türkiye Avrupa'da en çok kölenin yaşadığı ülke konumunda. Bu tablo iki yarı Türkiye yarattı. Ermenek'te gördüğümüz Recep Amca'nın Türkiyesi. Diğer yanda bir eli yağda bir eli balda oligarklarının oluşturduğu Türkiye. Temizlikle kirlilik arasında bir tercih yapmak zorundayız. Umutsuz değiliz. Umutsuzluk bizim kitabımızda yok" açıklamasında bulundu.

"4 YILLIK SÜRE İSTİYORUZ. HEPSİNİ ÇÖZEBİLİRİZ"

Kılıçdaroğlu, "4 yıllık süre istiyoruz. Hepsini çözebiliriz. Vay efendim gelecekler hazinenin içini boşaltacak diyorlar. O sizin işiniz. Hırsızlık, yolsuzluk sizin işiniz. Kimse bu konuda sizin elinize su dökemez. Dürüst namuslu adam olmak bizim işimiz. Ben bunu yapacağım. 4. Yılın sonunda yeni bir Türkiye'yi herkes görecek. 4 yıl diyorum korkuyorlar. Korkmayın. 4 yılda göreceksiniz vatandaş borç batağından kurtulacak. Esnaf, çiftçi huzurlu olacak. Alın terinin karşılığını alacak. Asla birilerinin paralarını yemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HELE HELE DİN İMAN ADINA SOYULMAYI HAK ETMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "Ermenek'te Recep amca güzel kunduralar giyecek. Bütün Recep amcalar güzel kunduralar giyecek. Türkiye zengin bir ülke güçlü bir ülke. Soyulmayı hak etmiyoruz. Hele hele din iman adına soyulmayı hak etmiyoruz. İnancımıza yönelik yapılan en büyük kötülük" diye konuştu.

"BÜLENT ECEVİT'İN YILBAŞI MESAJININ ALTINA 2015'TE DE İMZAMIZI ATIYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "2015 umut yılıdır. Çünkü seçim yılıdır. 1977'de Bülent Ecevit yılbaşı mesajı yayınlamış. Bugünlere çağrışım yapan o mesajı okumak isterim: Halkımız için acılarla dolu özgürlük uğruna demokrasi uğruna verilmiş bir yıl sona ererken bir umut yılı başlıyor. Karanlık bir yıl tükenirken giderek aydınlığa dönüşecek bir yıl başlıyor Türkiye'mizde. Işık umut yılına giriyoruz 1977 ile. Seçim yılıdır. Silahlara karşı, zorbalığa karşı halk yılıdır. Haksızlığa karşı hal yılıdır. Bu yıl" diyor. Aynı mesajın altına 2015'te de imzamızı atıyoruz" diye konuştu.