Haberler

'Ailem 3 nesildir futbolcu...'

Haber Tarihi: 18 Oca 2015

'Ailem 3 nesildir futbolcu...'

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Bruno Alves, Antalya'da muhabirlerin sorularını yanıtladı. İşte Alves'in öne çıkan açıklamaları.

'Kırmızı karttan sonra herkes detsek oldu'
Galatasaray maçında gördüğü kırmızı karttan sonra neler yaşadığı da sorulan Alves, "Benim için zorlu bir zamandı. Ancak önüme bakmam gerektiğini söyledim ve bu şekilde düşündükten sonra hem mental hem de fiziksel olarak daha güçlü döndüm. Ben bu şekilde sert oynamayı seviyorum. Fenerbahçe'nin renklerini temsil etmek için sonuna kadar her şeyi yaparım. Benim hayat boyu öğrendiklerimin, bu yaşadığım olay da bir parçasıydı. Öğrendiğim şeylerden biri de her zaman çalıştığım gibi her şartta çalışmalarıma devam edebilmektir. Türkiye'de bana destek olan birçok isim vardı. Ailem ve takım arkadaşlarım bunların başında geliyor. Erkan Balaban yine bu ülkede bana gerçekten destek olan isimlerden...

'Jiujitsusu'yu futbolla karıştırmamak lazım'
Sert oyun tarzının Jiujitsusu dövüş sporuyla ilgili olmadığını belirten Portekizli stoper, "Bu zaten bir savunma sporu. Benim çocuklarım da Jiujitsusu yapıyor. Ben sert antrenman yapmayı ve sert oynamayı seviyorum. Bu sporun futboldaki oyun tarzımla hiçbir alakası yok" dedi.

'Kırmızı kartlar duygu yüklü maçlarda geliyor'
"İki Galatasaray maçında gördüğü kartlar ve takımının mağlup olması hakkında da konuşan Alves "Bunlar duygu yüklü maçlardı. Ben hep takımıma faydalı olmak isteyen, takımımın kaznamasını isteyen bir futboluyum. Ben böyleyim. Böyle oynuoyrum. O maçların heyecan düzeyi çok yüksek olduğu için bunlar yaşanıyor."

'Egemen büyük bir lider'
"Egemn bence Türkiye'deki en iyi savunmacuılardan biri. Tabii ki diğer savunmacıları da unutamayız. Bekir, Kadlec, Serdar da iyi oyuncular. Fenerbahçe her zaman büyük oyunculara sahip olacaktır. Bu kadar iyi oyuncunun olması her zaman rekabeti, o da başarıyı yani şampiyonluğu getirecektir. Önemli olan fenerbahçe'nin başarılı olmasıdır."

'Ailem 3 nesildir futbolcu...'
Ailesinin futboldan geldiğini belirten 34 yaşındaki oyuncu "Oğlumun sevdiği işi yapmasını istiyorum. Biz 3 nesildir futbolcuyuz. 3 kardeşim de profesyone futbolcu. Ben ona en iyi şekilde eğitim vermeyi istiyorum. Benim ona verebileceğim en iyi eğitim, onun bildiği şeyleri yapabilmesini öğretmek ve o şartları sunmaktır." açıklamasını yaptı.

Türkiye'deki altyapı sistemi ve genç oyuncuların performansı da sorulan tecrübeli oyuncu "Türk oyuncular yetenekli oyuncular. Portekiz, Brezilya ve Arjantinle kıysalanabilecek kadar yetenekliler. Bence onlara daha iyi bir çevre sağlanması gerek. Dolayısıyla yukarı geldiklerinde daha eğitimli bir şekilde gelebilirler..." dedi.

'Ronaldo haketti'
Ronaldo'nun altın Top'u almasından gurur duyduğunu belirten Alves "Cristiano Ronaldo ödülü hak etti. Geçtiğimiz yıl çok şey yaptı. Her yıl üzerine koyuyor. Messi'yle girdiği rekabet herkes için olmulu oldu. Ben onun kalitesinin, yeteneklerinni ve tabii ki geçtiğimiz yıl kazandığı kupaların onun altın ayakkabıyı kazanmasının en önemli sebebi olduğunu düşünüyorum. Çok iyi çalışan, iyi beslenen ve çok iyi dinlenme süreci geçiren bir oyuncu. Aslında herkesin yapmak istediklerinden biraz daha fazlasını yapıyor. Çok da zor şeyler değil. Sürekli en iyi olduğunu gösterme isteği var onda... Bunları yaptıktan sonra da bir gün geliyor zaten dünyanın en iyisi oluyor. Bir Portekizli olarak ondan gurur duyuyorum. Portekiz gibi küçük bir ülkeden böyle birinin çıkması gerçekten çok güzel... Bu da Poretkizli futbolculara daha çok kapı açıyor, değerini artırıyor." şeklinde konuştu.