Haberler

'Dürüst satranç oynadı'

Haber Tarihi: 11 Ara 2014

'Dürüst satranç oynadı'

Galatasaray'ın 2. İtalyan dönemi olan Prandelli'nin hala İstanbul'da olması kafaları karıştırdı. Galatasaray Başkan Yardımcısı Albayrak'ın yaptığı açıklamalar bu haberi yalanlasa da, Prandelli'nin yakın çevresinden birileri ortaya çarpıcı iddialar koydu.

Başarılı da oldular!

Cesare Prandelli’ye en yakın isimlerden biri, yaptığı açıklamada Prandelli’nin sportif nedenlerle değil, finansal fair play yüzünden gönderildiğini söyledi. İşte o ifadeler: “Size çok açık söylüyorum; biz finansal fair play yüzünden işimizden olduk. Anderlecht maçını kazansak dahi bizi göndereceklerdi. Çünkü Galatasaray Kulübü, 31 Aralık’ta finansal fair play raporunu UEFA’ya sunmak zorunda. Bu nedenle Prandelli’nin alacağından kurtulup, 400 bin Euro’luk Hamza hocayı göreve getirdiler. Yani bizim sözleşmemizdeki alacağımızı eksi olarak gösterip, UEFA’yla olan problemlerini çözmek istediler. Bunda da başarılı oldular...”

Bu haksızlık olmasa...

“Ama Prandelli’ye, Abdurrahim Albayrak tarafından kurulan tuzak, hocamızı çok kızdırdı. O da artık yönetime, ‘Bundan sonra sizinle görüşmek istemiyorum. Bana bu yaptığınız haksızlık olmasaydı, 1 yıllık alacağımı alıp gidecektim. Şimdi 2 yıllık alacağımı istiyorum ve artık sizinle muhatap olmak istemiyorum. Artık avukatımla ve menacerimle konuşun’ diye çıkıştı...”

Dürüst satranç oynadı

“Ayrıca yeni Galatasaray Yönetimi, özellikle de Ali Dürüst, sanki bizimle satranç oynuyor. ‘Merak etmeyin paranızı alacaksınız, yarın gelin, haftaya gelin’ demeye başladı. Bu da çok ayıp, Galatasaray gibi bir kulübe hiç yakışmıyor.”