Haberler

'Erdoğan yargılansın'

Haber Tarihi: 11 Eki 2014

'Erdoğan yargılansın'

Suriye, Türk ve Suudi yetkililerin teröristlere kimyasal silah desteği sağlandığını savunarak sorumluların yargılanması gerektiğini söyledi.

Suriye’nin BM’de Daimi Temsilcisi Beşşar el Caferi, Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Birinci Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, “şiddete ve tehdide karşı olan bir uluslararası toplum oluşturulmasını Suriye hükümetinin tam olarak onayladığını açıkladı.

Suriye Resmi Haber Ajansı SANA’daki haberde, Caferi; Suriye’de yaşanan terör faaliyetlerinin herkes tarafından bilinen devletlerin desteği ile bugünkü duruma geldiğine dikkat çekti.

Kimyasal silah ve kitle imha silahlarının kullanılmasını ahlak dışı bir suç olarak nitelendiren Caferi, Suriye’nin kimyasal silahların yasaklanması anlaşmasına bağlı olduğunu ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü ile yaptığı işbirliği sonucu kimsenin beklemediği bir başarı sağlandığını beyan etti.

Caferi, Türkiye ve Suudi Arabistan iktidarlarının silahlı terör gruplarına kimyasal silah desteği sağlanması suçunu işlediklerini belirterek, bu iki iktidarın sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Halep iline bağlı Ayn el Arap kentinde yaşanmakta olan saldırıların, Türkiye hükümetinin IŞİD terör örgütünün Suriye halkına karşı işlediği katliamlardaki yardımlarının bir yansıması olduğunu vurgulayan Caferi; işlenen katliamların sorumlularının yargılanması gereğini tekrarladı.