Haberler

'Milli Takım' seferberliği

Haber Tarihi: 14 Kas 2014

'Milli Takım' seferberliği

A Milli Takımımız’ın Brezilya'ya karşı farklı mağlubiyeti ve taraftarların protestosu moralleri bozdu. Ay-yıldızlı ekibin futbolcularının özellikle Brezilya pas yaparken seyircilerin, “oley, oley” tezahüratlarına oldukça üzüldükleri öğrenildi.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kazakistan’la pazar günü çok kritik bir maça çıkacak olan Milli Takımımızın futbolcuları tepkilerden bir hayli etkilendi.Bunu gören Fatih Terim gören, karşılaşmanın ardından oyuncularına sahip çıktı. Soyunma odasının kapısında bekleyen ay-yıldızlı teknik adam, son derece moralsiz olan futbolcularına tek tek sarıldı, moral aşılamaya çalıştı.

Milliler kenetlendi

Basın toplantısında başta Neymar olmak üzere Brezilyalı futbolcuların alkışlanmasından mutluluk duyduğunu dile getirirken, ay-yıldızlıların yuhalanmasını eleştiren Terim, soyunma odasının kapılarını kapatarak, oyuncularıyla sıcağı sıcağına bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Direktörü’nün sadece futbolcuların yer aldığı bu toplantıda millilere hitaben bir motivasyon konuşması yaptığı kaydedildi.
Kazakistan’la çok önemli bir maça çıkacaklarının altını çizen Terim, oyuncularından başlarını yukarıya kaldırmalarını istedi. Deneyimli hocaya teşekkür eden oy-uncuların, Kazakistan maçını kazanmak için tek yürek oldukları ifade edildi.

Fethi Heper: Milli Takım hepimizin

Milli Takımlar Sorumlusu Fethi Heper, Brezilya maçındaki protestoların A Milli Takım’a zarar verdiğini belirterek çarpıcı ifadeler kullandı.
Kaptan Hamit Altıntop’un tepkilerle ilgili yaptığı açıklamaların doğru olduğunu kaydeden Heper, “Bu takım, Türkiye’nin takımı. Kimsenin kişisel takımı değil. Elbette kötü sonuçlarda tepkiler olacaktır, doğaldır. Ancak tepkilerimizi ortaya koyarken, kırmadan dökmeden yapmak mecburiyetindeyiz. Bu takıma sahip çıkmak zorundayız. Brezilya, Almanya’dan 7 gol yediği zaman da tepkiler olmuştu. Fakat tepki gösterilen oyuncular bizim çocuklarımız. Onları önce sevelim, destek verelim, sonra iyi futbol bekleyelim. Biz bu unsurları acaba ülke olarak yerine getiriyormuyuz, önce bunun sorgulanması gerekir” dedi.

‘İki takım da kazançlı çıktı’

Brezilya Milli Takımı’nın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan maçın iki takıma da katkı yaptığını söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, “Türklerin kaybetmesinden dolayı üzgünüm ancak Türk futbolu açısından önemli bir geceydi. Örnek olacak maç oldu. Bence her iki tarafın da kazandığını düşünüyorum” dedi.