Haberler

'Penaltı ve kırmızı kart'

Haber Tarihi: 19 Eki 2014

'Penaltı ve kırmızı kart'

Derbinin 41. dakikasında Galatasaray ceza sahası içinde yerde kalan Fenerbahçeli Emenike'nin pozisyonu için eski hakem Erman Toroğlu "Penaltı ve kırmızı kart" yorumunu yaptı.

Erman Toroğlu ve Sergen Yalçın, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın yönetimini sert sözlerle eleştirdiler. İkili, Maçın 41. dakikasında ceza sahası içinde yerde kalan Emmanuel Emenike’nin pozisyonu için penaltı değerlendirmesinde bulundu.

41. dakikada Emenike penaltı kararı bekledi
Meireles'in ara pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı auta çıktı. Bu pozisyonda Nijeryalı futbolcu, topa vurmadan önce Galatasaray'ın savunmacısı Chedjou'nun arkadan darbesiyle dengesinin bozulduğunu düşünerek Cüneyt Çakır'dan penaltı kararı bekledi.

“Çakır maça damgasını vurdu”

Emenike’nin pozisyonunu değerlendiren eski hakem Erman Toroğlu, çarpıcı bir değerlendirmede ifadeler kullandı. Toroğlu, şunları kaydetti:

"Çok net, hareket kırmızı kartı ve penaltı. İki futbolcu yanyana değil. Emenike rakibinden kurtulmuş gidiyor. Chedjou'nun topa müdahale şansı yok. Bu nedenle adamı düşürüyor. Bu penaltı. Bana silah dayasalarda bile ben böyle derim. Pozisyon kaçıncı dakikada? Penaltı verilseydi ne olurdu? Bakın maç nereden nereye geldi. Cüneyt görmediyse yardımcının, çizgi hakeminin görmesi lazımdı. Cüneyt Çakır maalesef maça damgasını vurdu."

Sergen’in yorumu da penaltı
Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe forması giyen eski futbolcu Sergen Yalçın da pozisyon için "net penaltı" dedi ve hakem Cüneyt Çakır'ın maçın kaderiyle oynadığını belirtti.

“Toroğlu: “Cüneyt’in yerinde olsam…”

Toroğlu, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Cüneyt Çakır hakkında hafta içinde söylediği "şaibeli" açıklamasını kastederek, bu sözlerin hakemi etkilediğini vurguladı. Toroğlu, "Ben Cüneyt'in yerinde olsam, Aysal'ı mahkemeye verirdim" dedi.

Sergen Yalçın da Aysal'ın Çakır'a ilişkin sözleri için "Dünya Kupası maçını yöneten bir hakem için böyle bir şey söylenir mi? Yakışmadı" ifadelerini kullandı.