Haberler

'Sesimizi çıkarmadık'

Haber Tarihi: 1 Oca 2015

'Sesimizi çıkarmadık'

Fenerbahçe'nin tartışılan teknik direktörü İsmail Kartal, ilk dönemin bitmesine 1 maç kala hem kendini hem de bütün sezonu değerlendirdi. Hava şartlarından dolayı ertelenen Altınordu karşılaşmasının ardından gazetecilerle sohbet eden Kartal, kendisi ile ilgili yapılan bazı yorum ve eleştiriler için, “Ayıp ediyorlar. Kasıtlı yapılıyor” ifadesini kullandı. İsmail Kartal kendisine yönelik eleştiriler için net yorumlarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, “Beni tanıyan tanır. Ben asla rol yapamam. Olmadığım biri gibi davranamam. Hayatım belli, yapım belli. İnsanlar istiyor diye de farklı davranamam. Gayet netim. Benim Anadolukavağı’nda bir hayatım var. Gider orada balığımı yerim” diye konuştu.

‘Bakışımız belli’ Fenerbahçe’nin hocası önyargılardan yakınırken bazı eleştirilerin kasıtlı olduğuna vurgu yaptı. Kartal şöyle devam etti: “Bana karşı çok fazla önyargı var. Biz her maçtan önce meterolojiden rapor alıyoruz. Balıkesir maçı esnasında beklediğimizden de fazla yağmur yağdı ve maçı etkiledi. Ben de beklenmeyen hava koşulları dedim. Bakıyorum hemen şaşırtan açıklama ‘ben’ olunca. Geçen, Mersin İdman Yurdu’nun oyun olarak yükselişinden bahsediyorum. Galatasaray’a karşı oynadıkları oyun ortadaydı. Diyorlar ki son 3 maçta 2 beraberlik 1 mağlubiyet aldı. Ben sanki bilmiyorum bunu. Bunların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Yine kupa maçından önce ‘gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz’ dedim. Kulübün, yönetimin bu kupaya bakışı belli. Elbetteki her turnuvayı kazanmak için her maça galip gelmek için çıkıyoruz. Ama böyle olunca ben de altyapıdaki hocaların, genç futbolcuların önünü açmak için şans veriyorum. Ben teknik direktörüm. Bunları yapmayacaksam, oyuncu kazanmayacaksam ne işim var burada. Gerçekten çok ayıp ediliyor.”

‘Sesimizi çıkarmadık’

Fenerbahçe’nin teknik patronu, şampiyonluk yolundaki rakipleriyle eşitsizlikler yaşadıklarını da belirterek örneklerini sıraladı. İsmail Kartal, “Galatasaray ve Beşiktaş’ın kupa maçı ertelendi. Biz sesimizi çıkarmadık as, yedek, genç karışık bir kadroyla geldik İzmir’e maçımızı oynamaya. Ama hava müsaade etmedi. Bursasporlu, Karabüksporlu oyuncu ligde kendini kasıtlı attırdığı için 2 maç ceza alıyor ama Vederson bize karşı oynuyor. Pektemek’in kart cezası 1 yıl erteleniyor. Yani çok şey var, her şey ortada” dedi.

Maçları tek tek anlattı

Kötü futbol oynadıkları iddiasına katılmadığını belirten İsmail Kartal, ligde yaptıkları maçları tek tek değerlendirdi, sadece Akhisar karşılaşmasındaki futbola zayıf not verdi.

İsmail Kartal geride kalan maçları tek tek tartıya koyarken, kötü futbol oynadıkları yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Sarı-lacivertli takımın genel performansından memnun olduğunu kaydeden Kartal şunları söyledi:
“Bize sürekli ‘kötü’ diyorlar. Sürekli ağır eleştiriler yapılıyor. Bakın, Olympiakos ve Roma maçlarını geçiyorum, Süper Kupa’da iyiydik.
‘Fark olmalıydı’
Karabükspor maçı; o dönem Karabükspor, sezona hazırdı, İyi maçlar çıkarmıştı. İyi oynadık. Trabzonspor maçı; oyunun kontrolü bizdeydi. Ama hücumda yaratıcı olamadık. Bunun dışında iyi oynadık ama yenilebilirdik de. Gaziantepspor maçı; oldukça tempolu bir maç oldu. İlk yarı vasattık ama ikinci yarı iyi oynadık. Akhisar maçı; baştan aşağıya kötü oynadık.
Torku Konyaspor; ikinci yarı 10 kişi olmamıza rağmen iyi oynadık, kazandık. Galatasaray maçı; 10 kişi kalana kadar iyi oynadık. Üstelik verilmeyen penaltı, kırmızı kart var. 10 kişiden sonra da nasıl yenildiğimizi gördünüz. Gençlerbirliği maçı; vasat bir oyun ortaya koyduk ama ikinci yarı iyiydik ve kazandık.
Beşiktaş maçı; iyi oynadık. Çaykur Rize maçı; 6-7 olabilecek maçı 2-1 kazandık. İyi oynadık. Bursaspor maçı; herkes ‘çok keyifli bir maç oldu’ dedi. Bursa da kazanabilirdi, biz de kazanabilirdik. İki takım da iyi oynadı. Eskişehir maçı; Vasattık ama 10 kişi kaldıktan sonra beraberliği yakaladık. Balıkesir maçı; Saha, hava çok ağırdı. Vasat oynadık ama kazandık. Galatasaray’ı yendiler o sahada, Beşiktaş’a da 1-0 kaybettiler. Sivas maçı; yine 7-8 olabilecek bir maçtı. İyi oynadık ve kazandık. Erciyes maçı; 70’e kadar vasat bir oyun oynadık. Ama pozisyon vermedik. 70’ten sonra yüklendik ve kazandık. Mersin maçı; herhalde bir şey söylemeye gerek yok. Yine çok farklı kazanabileceğimiz bir maçtı.