Haberler

'Siyaset gen işidir'

Haber Tarihi: 3 Oca 2015

'Siyaset gen işidir'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 4 yıl boyunca fahri danışmanlığını yapan kızı Sümeyye Erdoğan siyasete mi giriyor? Ak Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları kafaları karıştırdı. "Siyaset gen işidir. Sümeyye Erdoğan aday olursa hoş olur" diyerek Sümeyye Erdoğan'a kapıyı açtı. Ancak Sümeyye Erdoğan 4 yıl önce, "Babasının aktif siyaset içindeyken aileden birinin siyasette olmasına sıcak bakmadığını" söylemişti. Artık Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğuna göre Sümeyye Erdoğan'ın da milletvekili olmak için önü açılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan siyasete mi giriyor? Şaşırtan açıklama Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan geldi. Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun bundan haberi var mı bilinmiyor. Ancak Ak Parti'nin 2 numaralı ismi olan teşkilat başkanı Süleyman Soylu'nun bu açıklaması başkent gündeminin ilk sırasına yerleşti. Aslında, Sümeyye Erdoğan'ın siyasete gireceği iddiaları ilk kez gündeme gelmiyor.  Babası Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 4 yıl fahri danışmanlığını yaparak siyasete de ısınmıştı.

17 Aralık'ta yayınlanan tapelerden sonra babasının yanında fazla görünmeyen Sümeyye Erdoğan, 28 Kasım 2010 tarihinde gazeteci Hilal Kaplan'a babası aktif siyasette iken milletvekilliğini düşünmediğini söylemişti. 

Ancak babası Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilerek aktif siyasetin dışına çıktı. Böylece Sümeyye Erdoğan'ın da milletvekilliği için önü açılmış oldu..

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun gündeme taşıdığı bu konuyla ilgili Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'dan nasıl bir yanıt geleceği ise şimdiden merak konusu.