Haberler

'Soyadı gibi 'uslu' olmaya baksın'

Haber Tarihi: 18 Oca 2015

'Soyadı gibi 'uslu' olmaya baksın'

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, bir televizyon programına telefonla bağlanarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Cavcav, Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun Duygun Yarsuvat'a yönelik söylediği "Cavcav'laşmasın" sözüne çok sert cevap verdi. İşte İlhan Cavcav'ın açıklamaları:

"Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Tabii ki Galatasaray başkanının açıklamasını doğru bulmuyorum. Ancak Fenerbahçe Kulübümüzün gerek başkanının gerek Sayın kilolu Mahmut Uslu kardeşimin bu "Cavcav'laşmasın" açıklamalarını kendime bir hakaret olarak kabul ediyorum. Cavcav adam değil, adam gibi adam. 80 yaşındayım. Hiçbir işime haram sokmam. Kimsenin hakkını yemem. Bir insan Cavcav ismini ağzına alırken bir düşünmesi lazım."

'Soyadı gibi 'uslu' olmaya baksın'

"Mahmut Uslu otursun oturduğu yerde, soyadı gibi uslu olmaya baksın. Hatta Türk futboluna hizmet etmek istiyorlarsa başta başkanı da beraber yanına alıp Türk futbolunundan elini ayağını çekmeleri lazım. Neden böyle dediğimi kendileri çok iyi bilirler. Aziz Yıldırım daha iyi bilir. Çok fazla yaraları deşerlerse Türk futbolu zarar görür. Yok havuzdan çıkacağım, yok parayı almayacağım... Kardeşim 18 takımlı ligde hangi kurala göre sen ligden çekiliyorsun. Ben alıyorum 12 milyon Dolar, sen alıyorsun 35 milyon Dolar. Şampiyon olduğunda aldığın şampiyonluk primi hariç havuzun yüzde 50'sini dört kulüp alıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor. Kalan yüzde 50'si 14 kulübe gidiyor. Sen hangi hakla havuzdan ayrılmak istiyorsun. Böyle beyanatlar büyük bir kulübe yakışır mı? Bunun kolayı var. Ayrılır 18 takımlı ligden. İstanbul'dan 6-7 takım var. Beylerbeyi var, Sarıyer var, Kartal var... Kendi aralarında bir lig kurarlar. Onu istediği kanala istediği fiyattan satabilir. Ama 18 kulüp Fenerbahçe'nin piyonu değil. Ben bunları söylediğim zaman kötü kişi oluyorum."

Gökhan Gönül ve Galatasaray itirafı

"Yoksa Fenerbahçe ile ne alışım ne verişim olmadığı gibi Fenerbahçe bizim gibi kulüpler için bir altın madeni. Biz futbolcularımızı oraya satarız. Gökhan Gönül'ü verdim, 1 milyon 250 bin Euro'ya. Sorun Ali Şen Bey'e. Odadan çıktılar, Adnan Polat aradı, 1 milyon 750 bin Euro verdi. Gençlerbirliği oyuncu satıp ayakta durabilen bir takım. Ben ne para ne pul almıştım. Dedim ki söz verdim Adnan Polat, ben veremem kardeşim. İster 500 bin Euro isterse bin 500 Euro olsun, vermedim. Fenerbahçe, o günleri unuttu. O zaman Cavcav Cavcav'dı da şimdi Uslu Mahmut, zaten epey kilosu var, biraz daha kilo alırsa sağlığına dokunur. O yüzden Cavcav'ı falan karıştırmasın, kendi işine baksın. Türk futbolundan da elini çeksin."