Haberler

'Türk oyuncular iyiyse tabi ki oynayacaklar'

Haber Tarihi: 6 Oca 2015

'Türk oyuncular iyiyse tabi ki oynayacaklar'

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, TFF'nin yabancı sınırlaması hakkında aldığı karar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hamzaoğlu aynı zamanda sürekli isminin yan yana geldiği Sneijder için de önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 'Şampiyon olacağız' demekle şampiyon olunmadığını belirterek, "Şampiyonluğun sözünü hiç bir yerde vermedim, vermem de" diye konuştu. Hamza Hamzaoğlu, ancak şampiyonluğa giden yolda ellerinden geleni yapma sözü verebileceğini söyledi.

Ligin ilk yarısı itibariyle bulundukları konumu değerlendiren tecrübeli teknik adam Hamza Hamzaoğlu, "Şu anda zirveden kopmamış durumdayız. Bizim adımıza ilk yarıyı olumlu geçirdiğimizi düşünebiliriz. İkinci yarıda bunu daha çok geliştirip, daha çok kızışacak yarışta biz de sonuna kadar gitmeyi ve hedefe ulaşmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

'Şampiyon olacağım demekle şampiyon olunmuyor'

Şampiyonlukla ilgili bir soruya Hamzaoğlu,"Yine aynı şeyi söyleyebilirim, şampiyon olacağım demekle şampiyon olunmuyor maalesef. Şampiyonluğun sözünü hiçbir zaman hiçbir yerde veremem yerde veremem, vermedim de bugüne kadar. Ama şampiyonluğa giden yolda elimizden geleni yapacağımıza söz verebilirim. Koşacağımıza, mücadele edeceğimize bütün her şeyimizle sahada bu mücadeleyi vereceğimize söz verebilirim." cevabını verdi.

'Gereksiz yabancı oyuncularla kadromuzu doldurmayacağız'

Yabancı kuralı içinde değerlendirmede bulunan Hamzaoğlu "Öncelikle hayırlı olsun. Bence olumlu bir karar olacak. Tabii bunu zaman içinde çok daha net bir şekilde göreceğiz. Fakat bu kararların olumlu bir şekilde yansıması tamami ile bizim nasıl hareket edeceğimize de bağlı. Galatasaray'a nasıl yansıyacağı diye düşünürsek biz zaten çizgimizi belirledik. Her şey serbest olsa biz ihtiyacımız kadarını alacağız. Gereksiz yere kadromuzu çok fazla doldurmayı hiç bir zaman düşünmüyorum. İhtiyacımız olan yerli ya da yabancı, hangi oyuncu varsa takımıza uyan, bizi daha güçlendirecek olan, gerçekten Galatasaray için mücadele edecek, yerli veya yabancı benim için fark etmiyor zaten nasıl oyuncu varsa onları kadromuza dahil edeceğiz. Devre arası açıkçası ama devre arası açıkçası çok fazla transfer yapmayı düşünmüyorum. Belki ligimizde daha az yerli oyuncu oynatacak olabiliriz. Bilemiyorum kulüpler nasıl hareket edecek, belki daha fazla oynayacak. Bizim oyuncularımız da artık yurt dışında oynamaya sıcak bakacaklar diye düşünüyorum. Ülkemizdeki maddi imkanlar dolayısıyla yurt dışına çıkmaya çekiniyor. Fakat şimdi oyuncunun oynamaya ihtiyacı olacak. Hedefler değişecek oynamak daha çok ön plana çıkacak. Bence milli takımlara da olumlu yansıyacak. İyi oyuncu çıkacak bence daha kaliteli oyuncular çıkacak. sınırlamalar olmayacak herkes daha rahat hareket edecek, daha rekabetçi daha adil bir ortam olacak diye düşünüyorum. Söylediğim gibi bizim nasıl hareket edeceğimize bağlı eğer biz bunu olumlu kullanırsak olumlu bir karar, kötü kullanırsak bazı kulüplerin de sonunu hazırlar"

'Türk oyuncular iyiyse tabi ki oynayacaklar'

Hamza Hamzaoğlu'na sorulan "Gençlerin önünü tıkamaz mı?" sorusuna Hamza Hoca " Her şey bize bağlı, biz ülke gençlerini yetiştirme şans vermek konusunda istekli ve kararlı olursak hiçbir şekilde bir engel teşkil etmez. Kimse bize demiyor ki Türk oyuncu genç oyuncu oynatamazsın. İyiyse ve yetişecek kazanılacak bir oyuncuysa bunu oynatmak bize düşüyor zaten.

'Sneijder'dan memnunum'

Sneijder ile ilgilide konuşan Hamza Hamzaoğlu, "Şimdi ben sadece Sneijder için söylemiyorum, bana hangi oyuncum gelirse gelsin, bana teklif var değerlendirmek istiyorum diye onunla oturup hem onu düşünerek hem kulübümüzü düşünerek yardımcı olmaya çalışırız. Ama Sneijder'i gönderme gibi bir düşüncem ve niyetim yok. Çünkü önemli bir oyuncu takımımızın ihtiyacı olan bir oyuncu. Fakat yine söylüyorum, yani kendisi gelirse böyle bir istekle o zaman oturur onun isteği doğrultusunda hem de kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz. Diğer oyuncularımdan da memnunum, belki de transfer yapmadan ikinci yarıya hepsiyle devam edeceğiz"
Sneijder'le bir kırgınlığınız oldu mu? Sorusuna "Odama geldi espriler ile konuşmaya başladık. Hiçbir kırgınlık olmadı. Bunlar doğal şeyler. O zamanın doğrularıyla hareket edilmiş şeyler. Ama Sneijder ile aramızda hiç bir şey yok. Aksine güzel bir başlangıç oldu. Şu anda onun da bizi çok sevdiğini düşünüyoruz. Biz de onu çok seviyoruz" dedi.