Haberler

'Terim gittikten sonra burada çalışmak...'

Haber Tarihi: 14 Eki 2014

'Terim gittikten sonra burada çalışmak...'

G.Saray’ın efsane isimlerinden Claudio Taffarel, Fatih Terim’den sonra sarı-kırmızılı takımda çalışmanın zor olduğunu belirtti.

Galatasaray'ın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, sarı-kırmızılı takımı evi gibi gördüğünü belirterek, "Burada Fatih Terim'den sonra çalışmak zor" diye konuştu.

Futbolculuk döneminde Galatasaray’ın önemli başarılarının altında imzası olan, sarı-kırmızılıların kaleci antrenörü Taffarel, İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un sorularını yanıtladı. Futbolculuk döneminin Galatasaray'ı ile şimdiki Galatasaray'ı karşılaştırması istenen Claudio Taffarel, "Ben burada bir kez UEFA Kupası’nı kazandım. Sadece bu değil. Burayı evim gibi düşünüyorum" dedi.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in, kendisine "Benim kaleci antrenörüm olacaksın" dediğinde, Taffarel daha önce bu işi yapmadığına dikkat çekerek, "Terim, buna karşın bana güvendi" diye konuştu.

G.Saray’ın mevcut antrenörü Prandelli hakkındaki soruları da yanıtlayan Taffarel, Prandelli’nin gayet iyi gittiğini belirterek, "İtalyanların çok kesin çizgileri var. (Roberto) Mancini de böyleydi. Burada Terim’den sonra çalışmak zor. İlk maçı kaybedince görevden alınma konuşuluyor” diye devam etti.

Uzun yıllar kariyerini sürdürdüğü İtalya’nın, Türkiye’den nasıl göründüğüyle ilgili bir soruya da Taffarel, “Futbol da ekonomi ve siyaset gibi iyi gitmiyor. Bu durum beni üzüyor. Parma ile bir nostaljim var. O dönem iyi futbol vardı” cevabını verdi.

Taffarel, Brezilya Milli Takımı'nın başına eski takım arkadaşı Dunga’nın yeniden getirilmesine ilişkin ise “O, iyi iş yaptı. Sadece 2010 Dünya Kupası’nda Hollanda maçında hata yaptı. Ciddidir ve çalışır. Bu yıl Dünya Kupası’nda disiplin eksikti. Almanya maçında kimse defans yapmadı” diyerek sözlerini tamamladı.