Haberler

'Yeniden Adil Bir şekilde Yargılanma’

Haber Tarihi: 12 Oca 2015

'Yeniden Adil Bir şekilde Yargılanma’

Yarın yeniden yargılanacak Aziz Yıldırım ve 6 kişi tekrardan hakim karşısına çıkacak. Ali Koç'un başkanlığını yaptığı 1907 Derneği'de bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte 1907 Deneği'nden yapılan o açıklama;
3 Temmuz 2011 sabahı başlayan, ve Yargıtay'ın 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı onaylamasıyla tamamıyla kaosa girilen süreç içerisinde kulübümüz hukukun evrensel nitelikleriyle bağdaşmayacak türlü haksızlıklara maruz bırakıldı.

Bu süreçte camiamız tarafından her fırsatta vurgulanan yegane unsur, ‘yaratılan algı manipülasyonu aracılığıyla kulübümüz üzerinde bırakılmaya çalışılan kara bir lekeydi’. Fakat tüm yapılan haksız muamelelere karşı dik duran, haksızlığı ve adaletsizliği haykıran başta Başkanımız ve yöneticilerimiz olmak üzere, sporcusundan, taraftarına kadar tüm camiamız, toplumun mağdur bırakılmış diğer kesimlerinin de defalarca vurguladığı örnek bir kenetlenme göstermiştir. Bu örnek kenetlenme, kısa sürede camiamız dışında da giderek artan bir karşılıkla büyümüş, caddelere ve sokaklara taşmıştır.

Gelinen nokta; sürecin başından beri vurguladığımız ‘Yeniden Adil Bir şekilde Yargılanma’ talebimizin başlangıç noktasıdır.

Bugünden itibaren gelecekten tek beklentimiz daha önce camiamıza yaşatılan haksız ve hukuksuz davranışların tekrar etmemesi ve Hukuk sınırları içerisinde Adil bir yargılanma sürecidir.

Fenerbahçe camiası dün olduğu gibi, bugünde kulübünün yanında koşulsuz destek olacaktır. Bu haksızlığa karşı, tarihe altın harflerle yazılmış olan haykırışımızı sürdürmeye ve kenetlenmeye her zamankinden fazla ihtiyacımızın olduğu asla unutulmamalıdır.

Bizler, Fenerbahçe camiasının her bir bireyi, adil yargılamaya ve hukukun üstünlüğüne inanan herkes, bu yeni süreçte daha önceleri olduğu gibi kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğiz.