Haberler

100'den fazla militanını öldürdü

Haber Tarihi: 22 Ara 2014

100'den fazla militanını öldürdü

Işid bu kez kendi militanlarını infaz etti. Örgüt kaybettikleri toprakların cezasını askerlerine kesti ve çok sayıda militanını infaz etti. Ayrıca yine yabancı devletlerden gelen militanlar ülkelerine kaçmak isteyince onlarında sonu ölüm oldu... İnfazların yanında peşmerge güçleriyle savaşını sürdüren ışid kritik öneme sahip beyci kasabasını tekrar geri aldığını iddia etti

Cani acımasız örgüt Işid boş durmadı bu kez hiç beklenmedik bir adım attı.Ele geçirdikleri toprakları kaybettiler.Cezasını kendi militanlarına kestiler.Irak'ın sincar şehri kürt güçlerinin eline geçmesi üzerine örgüt,Musul'da en az 45 militanını öldürdüğü iddia edildi.
İnfazların yenilgi üzerine yapılan bir cezalandırma olduğu öne sürüldü. Ayrıca örgüt Suriye'de kendi saflarından ayrılmak isteyen militanları da infaz etti.Ülkelerine dönmek isteyen 100'den fazla yabancı militanı önce tesbit etti.Ardından da öldürdü.

Bu infazlarla birlikte ışıd'e katılanların geri dönüşü olmadığı gözler önüne serildi.
Ancak örgüte hala çok sayıda katılım olduğu biliniyor. Ayrıca örgüt , koalisyon ve kürt güçlerinin operasyonlarına rağmen durdurulamıyor.Işid, 1 ay önce kaybettikleri petrol kasabası beyci'yi tekrar geri aldıklarını açıkladı.Militanlar tarafından yayınlanan fotoğraf ve videolarda,Irak güçlerine ait tank ve çok sayıda zırhlı aracın patlatılma görüntüleri yer alıyor.Irak resmi kaynaklara göre ise beyci'nin sadece 2 bölgesi ışid'in elinde olduğu yönünde.Işid'e karşı savaşan peşmerge güçlerine de destek yağıyor.Abd'nin yardım kapsamında gönderdiği 5 bin parça ağır silah Erbil'e ulaştı. Peşmerge ye bir destekte hollanda'dan geldi.

Hollanda dış işleri bakanı peşmergeyi 1 yıl boyunca eğiteceklerinin sözünü verdi.