Haberler

3 golle 3 puan

Haber Tarihi: 17 Kas 2014

3 golle 3 puan

A Milli Takım Euro 2016 A Grubu eleme maçında Kazakistan'ı 3-1 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye, Kazakistan'ı 3-1 mağlup ederek, gruptaki ilk galibiyetini aldı.
Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 26'ncı (penaltıdan) ve 29'uncu dakikalarda Burak Yılmaz, 82. dakikada Serdar Aziz kaydetti. Kazakistan'ın tek golünü 87. dakikada Samat Smakov (penaltıdan) attı.

TERİM: "VOLKAN OYNAYAMAYACAK DURUMDAYDI"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kazakistan maçı öncesi ısınırken taraftarların tepkisi üzerine sahayı terk eden kaleci Volkan Demirel'in, oynayamayacak durumda olduğu için kadrodan çıkarıldığını söyledi. Terim ayrıca, stadı terk ettiği iddia edilen Volkan Demirel'in soyunma odasında olduğunu söyledi.
Türkiye'nin Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Terim, karşılaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:
"Kötü bir başlangıç yaptık turnuvaya. Bu galibiyet inşallah herkese moral olur. Biz de bundan sonraki maçlarımızın tamamını kazanırız inşallah. Bütün maçlarımızı kazanmak için uğraşacağız, ama kolay değil. Kredilerimizi bir hayli yediğimiz ortada. Bugün oyunun tamamı kontrolümüz altında geçti. İlk yarıda oyuncularım mükemmel oynadı. İnşallah hep böyle istekli olacağız."
Maç öncesinde Volkan Demirel'in yaşadığı olayla ilgili de Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:
"Dışarıda ne oldu ben de bilmiyorum. Bu süreci hep beraber değerlendirip sağlıklı şeyler söyleriz. Volkan ile görüşmem lazım, arkadaşlarla görüşmem lazım. Net olarak bir bilgi sahibi olmalıyım. Ama Volkan oynayamayacak durumdaydı ve kadrodan çıkardık. Kendisi buradaydı tabii ki, soyunma odasındaydı. Üzgündü tabii."

ARDA TURAN: "BREZİLYA'YA KARŞI OLEY ÇEKİLECEK SAYGISIZLIĞI HAK ETMEDİK"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın yıldız futbolcusu Arda Turan, "Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Brezilya'ya karşı oley çekilecek saygısızlığı hak etmedik" dedi.
Türkiye'nin Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Arda Turan, şunları söyledi:
"Şimdiye kadar hep iyi oynadık. Bugün gereken skoru aldık. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kadıköy'de oley çekilen bir taraftan geldik. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Brezilya'ya karşı oley çekilecek saygısızlığı hak etmedik. Her maç bizim için final. Güvenimiz gitmiş durumda ama güvenimizi geri kazanmak için asla pes etmeyeceğiz. Sonuna kadar savaşacağız. Biri oley çekecekse o tribüne gelmesin."

VOLKAN DEMİREL STATTAN AYRILIRKEN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

TÜRKİYE A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettiği 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçının ardından milli kaleci Volkan Demirel stattan ayrılırken güvenlik görevlileri görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.
Maç öncesinde tribünden gelen tepki nedeniyle stadı terk eden Volkan Demirel, ikinci yarının başında takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile Türk Telekom Arena'ya döndü. Volkan Demirel, Emre ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrılırken, yanlarında bulunan güvenlik
görevlileri, görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Yaşanan arbede sonrası güvenlik görevlileri basın mensuplarına saldırdı.
Güvenlik görevlilerine müdahale eden polis, olayın daha fazla büyümesini önledi.