Haberler

Ak Saray'dan Netanyahu'ya sert cevap

Haber Tarihi: 15 Oca 2015

Ak Saray'dan Netanyahu'ya sert cevap

İsrail ile Türkiye arasında gerginlik yükseliyor... Hoş ne zaman gerginlik olmadı ki dediğinizi duyar gibiyim... O gerginlik Paris’teki yürüyüşün ardından yeniden yükseldi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sen ne yüzle oraya gittin?" sözlerine İsrail Başbakanı "Dünya liderleri Erdoğan'ı neden kınamıyor" şeklinde yanıt verdi...

Bu kare iki ülke liderini karşı karşıya getirdi. Gergin Türk-İsrail ilişkilerinde şimdi de Paris krizi yaşanıyor... Erdoğan'ın bu açıklamaları dış basında geniş yer buldu.
İsrail başbakanından bir gün sonra cevap geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Erdoğan'ın sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Netanyahu "Paris'teki yürüyüşte İsrail'in temsil edilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan'ı kınayan herhangi bir dünya lideri henüz görmedim. Utanç verici yorumları uluslararası toplum tarafından reddedilmeli. Teröre karşı savaş ancak ahlaki bir açıklık eşlik ederse başarıya ulaşabilir" mesajını paylaştı.

Bu açıklamanın rövanşı gecikmedi...

Aksaray'dan geçilen yazılı açıklamada Netanyahu için sert ifadeler kullanıldı. O açıklamada "İsrail Başbakanı'nın Gazze'de işlediği suçları unutturmaya çalışması, insanlık adına utanç verici ve ikiyüzlü bir durumdur. İsrail Başbakanı'nın Paris saldırısını ve terör karşıtı yürüyüşü kendi siyasi çıkarları için kullanmaya çalışması esef vericidir ve herkes tarafından kınanmalıdır " denildi.