Haberler

Akdeniz Isındı!

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

Akdeniz Isındı!

Rum Kesimi, Rusya ve İsrail tatbikat düzenledi.

Akdeniz’de sular ısındı. Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalara başlayan Türkiye'ye tavır alan Kıbrıs Rum Yönetimi, Rusya ve İsrail'in desteğiyle Türkiye'ye karşı misilleme başlattı. Akdeniz sularında İsrail ve Rusya tatbikat Düzenliyor…

Kıbrıs'ın güneyindeki hidrokarbon yatakları, Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya ve İsrail'i karşı karşıya getirdi...

Resmen Türkiye’ye Misilleme Yapıldı!

Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Rum doğalgaz sondaj bölgelerinde sismik araştırmalara başlama kararına karşılık,  yakın ilişkide olduğu Rusya ve İsrail'le ortak askeri tatbikat düzenliyor. Rum lider Anastasiadis Rusya Devlet Başkanı ile görüştü ve askeri tatbikat yapması konusunda Putin'i ikna etti. İsrail'le yakın ilişkilerini de devreye sokan Rum lider, Rum-İsrail ortak deniz ve hava tatbikatlarına da onay aldı.

Tatbikatlar pazartesi günü başladı, 6 savaş gemisiyle Kıbrıs etrafında bulunan Ruslar, denizden havaya füze fırlatacak ve İsrail savaş uçakları da Kıbrıs hava sahasında uçacak. Rum ordusu da İsrail'le ortak deniz ve kara tatbikatı yapacak. İki gün sürecek tatbikat adada zaten varolan askeri gerilimi daha da tırmandıracak.

Bu olay Türkiye'nin bölgedeki hareketlerine misilleme olarak değerlendiriliyor ve endişeyle izleniyor. Türkiye, yüksek donanımlı sismik arama gemisi Barbaros Hayreddin Paşa'yı Pazartesi sabahı Rumların sondaj yaptığı bölgelere gönderdi. Barbaros Hayreddin Paşaya, donanmamıza ait 3 savaş gemisi refakat ediyor.

Doğu Akdeniz'deki gerilimin, Türkiye'nin atacağı karşı adımlarla nasıl şekilleneceği henüz bilinmiyor.