Haberler

Alıkonulan Astsubay Türkiye'de

Haber Tarihi: 6 Oca 2015

Alıkonulan Astsubay Türkiye'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın az önce Türkiye'ye getirildiğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında görev yaparken alıkonulan astsubayın, MİT'in operasyonuyla yurda getirildiğini bildirdi.

Davutoğlu, açıklamasında, "Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT'in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın" ifadesini kullandı.

Soruşturma açılacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada kayıp astsubayın yurda getirilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Bu konuda, bildiğiniz gibi Genelkurmay Başkanlığı sabah yaptığı açıklamayla konuyu gündeme getirmişti fakat sanıyorum hepiniz haberdarsınız, Sayın Başbakanımız kendi Twitter hesabından kısa süre önce açıklama yaparak, adı geçen Kıdemli Çavuş Özgür Örs’ün, Türkiye’de bulunduğunu, getirildiğini ve bununla ilgili kıtasına teslim edildiğini ve çok şükür böyle bir olaydan Piyade Kıdemli Başçavuş Özgür Örs’ün Türkiye’de bulunduğunu bir müjde olarak ifade ettiler. Ben de kendisine geçmiş olsun diyorum. Kıdemli Çavuş Özgür Örs’ün kısa süre içinde tekrar Türkiye’ye dönmüş olmasından büyük bir sevinç duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum."

Arınç, bir gazetecinin, “Kıdemli Çavuş Özgür Örs’ün yurda getirilmesi noktasında kıtasına teslim edildi, dediniz. Bundan Kilis’e getirildiğini anlamamız gerekiyor, değil mi? Bazı iddialar vardı, Örs’ün kaçakçılar tarafından, IŞİD tarafından ya da PYD tarafından kaçırıldığı yönünde iddialar vardı. Sayın Başbakanın tweet'inden anlıyoruz ki MİT’in operasyonuyla kendisi kurtarıldı. Acaba kimler tarafından kaçırıldığı konusunda bizimle paylaşabileceğiniz bilgi var mı" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Olayın hikayesi konusunda bilgilerimizi şu anda paylaşmıyoruz. Önemli olan gerçekten bugüne kadar başarılı operasyonlarla yüzümüzü güldüren, kendi görevini çok iyi şekilde yapan MİT, kıtasından bir süre ayrılan ve kendisinden haber alınamayan Piyade Kıdemli Çavuş Özgür Örs’ü buldu ve getirdi. Şüphesiz biz de askeri kurallar içerisinde hangi birlikte görev yapıyorsa tekrar oraya getirilmiş olduğudur. Elbette bir soruşturma yapılacaktır. Kendisinin verdiği bilgiler dahilinde, irtibat kesilme olayının ne şekilde olduğu, nasıl cereyan ettiği konularını hep beraber öğrenmiş olacağız, zamanı geldiğinde."

TBMM Başkanı Çiçek, güvenlik güçlerini kutladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın kurtarılarak yurda getirilmesinden dolayı güvenlik güçlerini kutladı.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Çiçek, Piyade Kıdemli Çavuş Özgür Örs'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Örs'ün kurtarılarak Türkiye'ye getirilmesinden dolayı güvenlik güçlerini kutlayan Çiçek, "Başarılı bir operasyonla silahlı kuvvetlerimizin değerli bir mensubunu kurtararak Suriye'den ülkemize getirilmesinde görev alan bütün güvenlik güçlerimizi kutluyorum. Değerli astsubayımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.