Haberler

Ankara kulislerinde konuşulan bomba iddia

Haber Tarihi: 11 Kas 2014

Ankara kulislerinde konuşulan bomba iddia

Yeni parti için kolları sıvayan Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in 30 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan isimlerinden Mansur Yavaş'ı transfer edeceği ileri sürüldü.

30 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP saflarında, Melih Gökçek ile yarışan Mansur Yavaş‘ın İdris Naim Şahin’in kuracağı partiye katılacağı iddia edildi.

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun hemen öncesinde AKP’den istifa eden İdris Bal Demokratik Gelişim Partisi’ni kurmasının ardından şimdi de yeni bir parti adımı İdris Naim Şahin’den geldi. Partinin adı henüz doğrulanmadı ama kulislerde AKP’li eski küskünlerin bu oluşumda yerini alacağı konuşuluyor.

Aralarında AKP’li eski Bakan Ertuğrul Günay’ın ekibinin olduğu sosyal demokrat bir kanadın da yeni kurulacak partiye geçebileceği öne sürülüyor.

Mansur Yavaş iddiası

Yeni kurulacak partiyle ilgili en çarpıcı iddia iktidar partisine yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat’tan geldi. Kulat’a göre Şahin’in partisine katılacak önemli bir isim de 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş.

Mansur Yavaş kanadından henüz bir açıklama gelmezken, yeni parti çalışmalarını tam gaz devam ettiği bildirildi.