Haberler

Ankara’da emniyete operasyon

Haber Tarihi: 21 Eki 2014

Ankara’da emniyete operasyon

Hükümetin cemaate yönelik operasyonlarının başında yer alan emniyete yönelik operasyonlar bu sabah yeniden başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili operasyon kapsamında bazı adreslerde aram yaptı. 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan kişiler arasında eski istihbarat daire başkanı Ömer Altıparmak da yer aldı.
Emniyete yönelik paralel yapı iddialarına ilişkin bu sabah yine operasyon başlatıldı. Hükümetin cemaate yönelik operasyonları uzun bir süredir sakinliğini koruyordu ki operasyonlar yeniden ivme kazandı.
Ankara emniyet müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak bugün bazı adreslerde arama yaptı. Kişiler “siyasal ve askeri amaçla casusluk yapma” gerekçesiyle suçlandı.

18 KİŞİ HAKKINDA GÖZ ALTI KARARI

Soruşturmada biri cezaevinde olmak üzere 14'ü Ankara'da, diğerleri İstanbul, İzmir, Siirt ve Ağrı'da toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişilerden şu ana kadar 4'ü gözaltına alındı. Gözaltı listesindeki bazı isimler ise oldukça dikkat çekti.
Eski istihbarat daire başkanı Ömer Altıparmak ile eski Ankara emniyet müdür yardımcısı Lokman Kırcılı da gözaltı listesinde yer aldı. Altıparmak emniyete gelerek teslim odlu. Ayrıca soruşturmada bazı Tübitak görevlileri de yer aldı.
Operasyon kapsamında yine dikkat çeken isim ise Twitter fenomeni FuatAvni oldu. Daha önceki yasa dışı dinleme operasyonlarını gözaltılardan saatler önce yazan Fuat Avni, gece saatlerinde attığı tweetlerle bu sabahki operasyon hakkında bilgi verdi.