Haberler

Arama kurtarma devam ediyor

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Arama kurtarma devam ediyor

İtalya'da bugün batan Türk Kargo Gemisi hakkında ilk açıklama Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan geldi. Bakan Elvan, Arnavutluk açıklarındayangın çıkan Yunan bandıralı gemide ise 54 Türk yolcu olduğunu belirtti.

Ak Parti İl Kongresi’ne katılmak için memleketi Karaman’da olan Bakan Elvan, İtalya ve Arnavutluk açıklarında meydana gelen gemi kazaları ile ilgili açıklama yaptı. Elvan, Yunanistan’dan İtalya’ya giden Yunan bandıralı bir gemide Arnavutluk açıklarında yangın çıktığını belirtirken şöyle dedi:

"480 civarında yolcusu olduğu ifade ediliyor. Yine bizim Pire Başkonsolosluğumuzdan aldığımız bilgiye göre 54 Türk yolcusu olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili gerekli takip işlemlerini yürütüyoruz. İtalyan makamlarından aldığımız bilgiye göre 103 kişi kurtarılmış durumda. Bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz. Yunanistan’da da bu konu ile kriz masası oluşturulmuş durumdu. Bakanlık olarak yakından bu konuyu takip ediyoruz."

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök ise, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı. Kurtarılan 7 kişinin durumun ise ağır olduğu bilgileri geldi. 3 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları ise halen sürüyor" diye konuştu.


BBC Türkçe'nin haberine göre söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Gökbel' olduğu bildirildi. İtalyan basınında yer alan haberlere göre diğer geminin isminin ise 'Lady Aziza' olduğu belirtildi. Gökbel isimli geminin Çetinkaya Denizcilik şirketine ait olduğu iddia ediliyor.

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.