Haberler

Aslan 'Kral'ın golüyle 3 puanı kaptı

Haber Tarihi: 30 Ara 2014

Aslan 'Kral'ın golüyle 3 puanı kaptı

Galatasaray dün Burak Yılmaz'ın golüyle Gaziantepspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etti.
Antep'ten 3 puan alan Galatasaray'da moraller yerine geldi. Maçın ardından iki kulübün hocalarından açıklamalar geldi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşmaya iyi başladıklarını ve ilk yarıda daha atak tarafın kendileri olduğunu ve son dakikada mağlup olmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Burak'ın attığı gol öncesi verilen faulün doğru olmadığını ve kullanılan serbest atışta topun Gaziantepspor ağlarına gittiğini söyleyen Okan Buruk, "Maça iyi başladık. İlk yarıyı genel anlamda topa sahip olan, pozisyona giren. kaleye şut atan taraf bizdik. İkinci yarıya da kötü başlamadık. 60'ıncı dakikadan sonra öne çıkarken zorlandık. Doğru zamanlama ile çıkamadık ve bunlarda zaman zaman kalemizde tehlike oluşmasına yol açtı. Maçın gidişatı içinde doğru çıkabilsek maçı kazanabilirdik. Bu anlamda kaç biraz bize bakıyordu. Rakibin son kozlarını oynaması, iki forvete dönmesi ve forvete destek vermeleri bizi zorladı. Beklemediğimiz bir mağlubiyetti, bu anlamda çok üzgünüz. Özellikle son dakikada golün gelmesi daha çok yaralıyor. Çok büyük emek verdik ve karşılığını alamamış olmamız bizi üzüyor. Gol öncesi verilen faul kararı doğru değildi, yan hakem de faul olmadığını söyledi. Ancak faulün verilmesi ve Galatasaray'ın 3 puanı bu pozisyon sonrası gelen gol ile alması bizi daha çok üzdü. Küçük şeyler sonucu belirliyor. Kötü niyetli olunduğunu düşünmüyorum ama karar verilirken doğru davranılmalı. Çünkü bir karar bütün maçın kaderini değiştirebiliyor. Maçta kartlarda da hata yapıldığını düşünüyorum. Ümit vaat eden pozisyonlarda arkadan yapılan hareketlere kart gösterilmemesi bizi üzdü" şeklinde konuştu.

TAFFAREL: "OYUNCULARI KUTLUYORUM"

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Claudio Taffarel, Gaziantepspor'un zor bir rakip olduğunun bilinci ile geldikleri deplasmandan galibiyetle dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Zor bir maçın bizi beklediğini biliyorduk. Tüm oyuncularım özverili oynadılar, iyi mücadele ettiler ve kazandılar. Bundan dolayı tüm oyuncularımızı kutluyorum. Bugün sahaya sürdüğümüz oyuncular 5 aydır Prandelli'nin oynattığı takım ile aynı. Sadece oyunculara davranışlarını değiştirip sahaya pozitif yansıtmaları gerektiğini anlattık. Saha içi oyunda eksiklik vardı ve bugün onu giderdik. Herkes birbirine yardımcı oldu, koştu tüm oyuncularımı kutluyorum. Maçtan önce oyuncularıma kaliteli ve üst düzey olduklarını söyleyip, saha içi yaklaşımlarını değiştirmeleri ve motivasyonlarını artırmaları gerektiğini söyledim. Bazı sebeplerden bazı oyuncular hocaya küskün veya mutsuz olabiliyor. Bizde de davranış eksikliği vardı ama bugün tüm oyuncuların sahaya yüzde yüzünü vermesiyle galibiyet geldi."

Taffarel oyun içerisinde yaptığı değişikliklerin yapılması gereken değişiklikler olduğunu ifade ederek, oyuna sonradan giren ancak ilk onbir oyuncusu gibi mücadele ettiğini ifade ettiği Umut Bulut'a da özellikle teşekkür etti.

Taffarel, ilerleyen süreçte teknik direktörlük düşüncesi olup olmadığı yönündeki soruyu ise, "Gelecek 20 yıl için böyle bir düşüncem yok, kaleci antrenörlüğüne devam edeceğim" dedi.

"YARDIMCI ANTRENÖRLÜK YAPMAM"

Hamza Hamzaoğlu seçiminin yerinde ve doğru bir karar olduğunu ifade eden Taffarel, yabancı hocaların ardından Türk futbol ve oyuncusuna yakın bir ismin gelmesi gerektiğini belirterek, "Bu anlamda verilecek en mükemmel karar Hamza Hamzaoğlu'dur. En müthiş seçim yapıldı. Pazar günü Hamzaoğlu ile toplantı yapacağız, ben kendisiyle kaleci antrenörü olarak çalışmak istiyorum. Yardımcı antrenörlük teklifi gelirse yollarımızı bile ayırabiliriz. Ben burada kalmak ve sadece kaleci antrenörlüğü yapmak istiyorum" diye konuştu.

"PRANDELLİ'NİN METODU BURAYA UYMADI"

Taffarel, yolların ayrıldığı Prandelli ile oyuncular arasında uyuşmazlık yaşandığını belirterek, "Her hocanın bir çalışma sistemi vardır. Prandelli'nin anlayışında fiziksel ve taktiksel çalışma ağırlıklıdır. Türkiye'de daha motivasyon ve hırsı aşılamanız önemlidir. Bu tip mental açıdan ayrılıklar olunca hoca ile oyuncular arasında ayrışmalar oldu. Prandelli'nin metodu buraya uymadı" dedi.