Haberler

Avcı'dan Süper Lig yorumu

Haber Tarihi: 11 Ara 2014

Avcı'dan Süper Lig yorumu

Başakşehirspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, Türk futbolu hakkında konuştu. Süper Lig'de en beğendiği futbolcuları sıralayan Avcı, Mehmet Topal ve Hleb olduğunu söyledi.

Abdullah Avcı ayrıca,''Demba Ba Türkiye'ye gelen en doğru santrfor modeli'' dedi.

MEHMET TOPAL İLE HLEB'İ BEĞENİYORUM
Çok beğendiğim oyuncular var, arada olan oyuncular da var. Yerli oyuncu olarak Mehmet Topal'ı son derece beğenen biriyim. Milli takımda da kullandığım bir oyuncu. Avrupa standartlarında bir oyuncu. Bir takım ve sistem oyuncusudur. Kendi takımımdan söylemek istemiyorum, yanlış algı olabilir. Konyaspor'da yabancı olarak Hleb diye bir oyuncu var. O da çok beğendiğim, düşünce hızı çok fazla, oyun zekası, bilgisi çok fazla bir oyuncu. Mehmet Ekici, milli takımdan benim oyuncumdur, Trabzonspor'da Özer, Yusuf Erdoğan gibi çok yetenekli oyuncular da var. Ama Mehmet Topal bu anlamda, sistemin içinde baktığımız zaman çok farklı bir yeri olduğunu düşünüyorum.

Demba Ba, Emenike, Cardozo ve Burak Yılmaz. Size göre bu isimlerden hangisi sezonu daha iyi geçirecek?

DEMBA BA LİGİMİZE GELMİŞ EN DOĞRU SANTRAFOR MODELİ
Hepsi şu an itibariyle gol atıyor. Burak, senelerdir tartışılmasına rağmen gol atmaya devam ediyor. Demba Ba'nın bizim ligimize gelmiş, santrfor profili açısından en doğru oyuncu olduğunu düşünüyorum. Çok özellikleri var. Kişilik olarak sahada çok doğru duruyor. İnsanların sevgisini de kazandı. Hepsi değerli oyuncular. Demba Ba sanki biraz daha ön plana çıkacakmış gibi gözüküyor.