Haberler

Ayakkabı Kutusuna Parayı Benmi Koydum

Haber Tarihi: 24 Ara 2014

Ayakkabı Kutusuna Parayı Benmi Koydum

MHP grup başkanveikili Vural gazeticelerle düzenlediği sohbette; "Komisyon Başkanı, karar günü kaç kere odadan çıkıp birileri ile görüştü? Komisyon Başkanı, telefon joker hakkını kullandı. Telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız?" dedi.

Vural, 17-25 Aralık süreci içerisinde gerçeklerden kaçanların millete yalan söylediğini, algı operasyonuyla çarpıtmak istediklerini belirterek, "Dönemin Başbakanı, 'o paraları polis koydu' demişti; 'bu ne cüret, yürütmenin evinde, elinde tesbih, lahmacun yiyor' diye aşağıladığı polis koydu' demişti. Doğru, yürütmenin evinde polis nasıl olur da bir tek lahmacunla karnını doyurur.  Paraları polis koymuşsa, niye onlara iade etmediniz, bakan çocuklarına verdiniz. Rüşvet ve yolsuzluk yapanın, bununla ilgili hesap vermesi elbette gereklidir ama bir rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek için dini ve manevi değerlerimizin kullanılması daha büyük bir yolsuzluktur, arsızlıktır. 'O paraları şuradaki okul için, hayır yapmak için bulunduruyorduk' diyerek, üstünü örmek isteyen bir zihniyetin aslında yapmak istediği inanç hortumculuğudur" dedi. 

"Haram para" olarak belirttiği bu paranın faizinin Kızılay'a bağışlanmasını "kepazelik" olarak nitelendiren Vural, "Kızılay gibi bir kurumun, böyle ilişkilere alet edilmesi değer yolsuzluğudur. O faizi Kızılay'a vererek, rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmek amacı taşımaktadırlar. Kızılay bu bağışı onların yüzüne çarpmalıdır. Kızılay, 'benim vatandaşım senin 50 bin liranın kat be kat daha fazlasını verir' demelidir" diye konuştu.

Oktay Vural, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun kararını 5 Ocak tarihine ertelediğini anımsatarak, "Üyeleri 'karar verilecek' diye çağırıyorsun, ama sonra havadan sudan şeylerle kararı erteliyorsun. Bu nasıl komisyon? Dönemin Başbakanı komisyona neden bilgi vermedi?" sözlerini sarfetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sürekli olarak "kol ve baş kopartmaktan bahsettiğini" dile getiren Vural, "Baş kopartacaksanız kimin başını kopartacağınız belli. Kime mesaj veriyorsunuz? Kopartacaksan kopart. Bırak kopartmayı hesap vermeyi sağlasaydın keşke?" dedi.

Vural, "Komisyon Başkanı karar günü kaç kere odadan çıkıp birileri ile görüştü? AK Parti Grup Başkanvekilleri ile görüşüldü mü? Komisyon Başkanı ile saray arasında bir telefon trafiği yaşandı mı? Karar vereceksiniz, Yüce Divana gitmeli mi, gitmemeli mi? Bu sorunun cevabını vereceksiniz, joker hakkınızı niye kullanıyorsunuz, hangi joker hakkını kullandınız? Telefon joker hakkını kullandınız. Telefon joker hakkını kullandıysanız kimi aradınız? Bu sorunun cevabını vereceksiniz. Anlaşılan komisyon üyeleri bazı güçlerin baskısı altında kalmış" diye konuştu