Haberler

Aysal suskunluğunu bozdu

Haber Tarihi: 7 Ara 2014

Aysal suskunluğunu bozdu

Görevi bıraktığından bu yana hakkında konuşulanlara sessiz kalmayı tercih eden ve rica üstüne basın toplantısını erteleyen Ünal Aysal, suskunluğunu bozdu. Borç yükünün kendinin ve yönetiminden kaynaklanmadığını belirten Aysal, “Şimdi yiğidi öldürün hakkını verin. Gerçekler şöyle; 2001 senesi kulübü 44.2 milyon dolar borçla alan Mehmet Cansun, 2002’de 44.1 milyon dolar borçla Özhan Canaydın’a devretmiş. Canaydın ise 109 milyon dolar olarak Adnan Polat’a devretmiş. Adnan Polat ise bana 328 milyon dolar borçla devretti. Ünal Aysal Yönetimi olarak 81.4 milyon dolarlık faiz ve finansal borçları da devraldık. 375 milyon dolar borçla devrettim” dedi.

Sesi titredi

Göreve geldiğinde stat gelirinin zaten satıldığını ve parasının alınıp yendiğini söyleyen Aysal, şöyle devam etti:

“Büyük futbolcu transferleri yapıldı paralar yenildi deniyor. 2011-2013 arası Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ın yönettiği futbol şubesi 106 milyon dolarla güzel bir takım kurdular. Mancini döneminde 38 milyon dolar transfere para verildi. Ağlamadan sızlanmadan görevimi yerine getirdim. Benim ibra edilip edilmemek gibi bir endişem yok. Ben 2011 Mayısında kaçmadıysam 2014 Eylül’ünde hiç kaçmam. Çok sevdiğim kulübün önünü açmak için istifa ettim. İstifam zorluktan kaçış değildir.”

Aysal’ın, konuşmanın son bölümünde sesinin titrediği ve ağlamaklı bir görüntü ortaya koyduğu dikkatlerden kaçmadı.

‘Söz’ düellosu!

Ünal Aysal’ın konuşmalarının ardından söz hakkı isteyen Osman Tanburacı ile Divan Başkanı İrfan Aktar arasında tartışma yaşandı. Tanburacı’nın, konuşmacı listesine ismini yazdırdığı halde söz verilmediği yönündeki tepkisine, Aktar’ın da karşılığı sert oldu ve genel kuruldan atılması için oylama yaptırmak istedi. Bu arada diğer üyelerin de tepkilerinin yükselmesi üzerine genel kurul toplantısına 5 dakika ara verildi. Aradan sonra Tanburacı’ya söz verildi ve gerginlik sona erdi.

Ali Sami Yen Oteli

Galatasaray Başkan yardımcısı Dursun Ali Özbek, Mecidiyeköy’de bulunan eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanındaki arsanın ofis binası yerine otel yapılmasını daha uygun bulduklarını ve kulüp imkanlarıyla inşa edilecek bu otelin adının da Ali Sami Yen olmasını istediklerini dile getirdi, Özbek, “Biz otel işletme peşinde değiliz, ama yapılacak çok sıkı anlaşmalarla ileriye dönük olarak buranın getirisi garanti altına alınacaktır” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan ve aralarında Mehmet Helvacı’nın da bulunduğu bazı üyeler ise bu konuda çekincelerini dile getirdi. Tekrar söz alan Özbek ise “İsminin ne olacağına genel kurul karar verecektir” dedi. Yapılan oylamada üyeler, 5 aleyhte oya karşılık, oy çokluğuyla yönetim kuruluna yetki verdi.