Haberler

Aziz Yıldırım'ın hakem odası basma tehdidine sert tepki

Haber Tarihi: 13 Kas 2014

Aziz Yıldırım'ın hakem odası basma tehdidine sert tepki

TFF Başkanı Yıldırım Demirören toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu toplantıya katılan başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarından biri de hakem hataları. Hatalar olacaktır, biz de elimizde geldiğinde bunları aza indirmeliyiz. Taraftarın, yöneticinin, basının hatasına hep beraber bakmamız lazım. Herkes önüne şapkasını koyup iyi niyetli çözümler aramalı. Burada herkes elini taşın altına koyacak. TFF'nin olduğu yerde kimse oda basamaz, burası dağ başı değil Futbol Federasyonu. Aşağı inenin bile odaları bastı şeklinde lanse edildiği bir ortam var. Kişiler değil, kulüpler kalıcı. Eğer kulüplerimiz mali akışlarını çözmezlerse büyük sorunlar bizi bekliyor" diye konuştu.

Gümüşdağ: “Hakem odası basma tehdidini kınıyoruz”

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ise, hakem odası basma tehdidini katılan 17 kulüp olarak kınadıklarını ifade etti.

Gümüşdağ, yaptığı açıklamada, "Hakemler hataları konusunda bazı taleplerimizi ilettik. Bugünden itibaren bazı aksiyonlar üzerinde mutabık kaldık. Kulüplerin tamamı MHK Başkanı heyetine ve Federasyon Başkanı'na güveniyor. Bazı kararlar aldık. Bu da ilk adım olacak. Geçen toplantıda Passolig, E-Bilet yetkilileri toplantıda vardı. Sistem yavaş yavaş oturuyor ancak sıfır hata noktasında ilerlememiz lazım. Hakem odasını basma tehdidinin kınanmasına karar verdik. Bunu özellikle belirtmek istedik. 17 kulüple birlikte bu kararı aldık" şeklinde konuştu.