Haberler

Aziz Yıldırım'dan Açıklamalar

Haber Tarihi: 8 Kas 2014

Aziz Yıldırım'dan Açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, spor okullarında yeni bir dönemi başlattıklarını belirterek, "Para kazanma fikrini bir tarafa bırakıp, Fenerbahçe Kulübü'ne ve Türk sporuna faydalı gençler yetiştirmek istiyoruz" dedi. 

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, kulübün yurt çapındaki spor okullarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun son bölümündeki basın toplantısına katılan Yıldırım, yeni dönemdeki hedeflerini anlattı. 

Spor okullarını çocukların sadece eğleneceği ve vakit geçireceği mekan olmaktan çıkaracaklarını kaydeden Yıldırım, "Artık bu dönemden itibaren spor okullarına başka bir gözle bakıyoruz. Para kazanma fikrini başka bir tarafa bırakacağız. Şu anda 17 binin üzerinde çocuk spor okullarımızda eğitim görüyor ama bunun karşılığında kulübümüze gelen, basketbolda 15, voleybolda 27, altyapı futbolda 23, yüzmede ise 18 sporcu. Yani on binde bir. Bunun sebebi hepimizdeki zihniyet. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Bunun için öncelikle bütün spor okullarını 17 binden 50 bine çıkaracağız. Bu kulübe artık dışarıdan değil, spor okullarından gelecek sporcuları getirip onlarla bütün takımlarımızı donatacağız. Fikrimiz bu, bundan sonraki çalışmaları da böyle yapacağız" diye konuştu. 

"Hedef 1 Milyon Üye" projesi doğrultusunda 35 olan kulüp şubesi sayısını 200'e çıkaracaklarını, Türkiye genelindeki spor okullarının kulüp şubelerine bağlı olarak çalışacağını anlatan Yıldırım, tüm sporcuların gelişiminin bilgisayar ortamında takip edileceğine dikkati çekerek, "Yılda 3 defa doktorların kontrolünde her türlü ölçümleri yapılacak. Artık bilimsel çalışma yapacağız. İstediğim, Fenerbahçe Kulübü'nde sporcu olacak çocukları buraya kazandıracak bir sistem kurmak. Bu sistemi muhakkak yapacağım, hayata geçireceğim. Yoksa diğeri bir ticaret oluyor, ben ticarete karşıyım" ifadelerini kullandı.

"Gaye Türk sporu, sadece Fenerbahçe meselesi değil"

Türk sporuna, sporcu hediye etmek istediklerini vurgulayan Yıldırım, yeni yılda sıfırdan başlayarak bu projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirerek sözlerini şöyle bitirdi:

"Gaye Türk sporu, sadece Fenerbahçe meselesi değil. 75 milyon insanımız var. Neden sporcu çıkmıyor? Bunu hep beraber araştıracağız. Sadece futbol için konuşmuyorum. Biz 9 branşta çalışma yapıyoruz. Gerekirse bu branşların dışında da çalışmalar yapılır ve Türk sporuna sporcu hediye edilir. Ticaretin dışında Fenerbahçe Kulübü'ne ve Türk sporuna faydalı gençler yetiştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl sıfırdan başlar gibi hazırladığımız programları uygulayacağız. Her spor okulunda aynı antrenmanları, aynı programları uygulayacağız. Her yerde eğitimli hocalar olacak. İstediğimiz tamamen sportiftir, maddi olarak bir şey düşünmüyorum."

Yıldırım, asbaşkanlarından Deniz Tolga Aytöre'nin de katıldığı basın toplantısında, spor okulu temsilcilerinin çeşitli sorularını da cevapladı.