Haberler

BBC sunucusu böyle veda etti

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

BBC sunucusu böyle veda etti

Aslında dramatik bir olay olan bu veda partisi, annesini ve ablasını meme kanseri nedeniyle kaybeden 29 yaşındaki BBC sunucusu Hermet'in yaşadığı en zor an. Hermet, annesini 42,  ablasını ise 31 yaşında meme kanserinden kaybedince hayatı da bambaşka bir yola girdi... Ünlü sunucu kendisinin de meme kanseri riski taşıdığını öğrenince göğüslerini aldırma kararı aldı.

Kanser riskinin yüzde 85 olduğunu öğrenen Hermet, "Doktor bana kanser geni taşıdığımı ve riskimin çok yüksek olduğunu söyleyince sanki mideme bir yumruk yemiş gibi oldum. Ağlaya ağlaya hastaneden çıktım." diyerek o anları anlattı;

"BENİ BIRAKMAYACAK BİR ERKEK BULURSAM AMELİYAT OLURUM"
Hermet operasyon kararını nasıl verdiğini ise şöyle anlattı, "O anda ameliyatı olmak zorunda olduğumu anladım. Doktorlar bana kendimi hazır hissettiğimde ameliyatı olabileceğimi söyledi. Ama çok gençtim, henüz 19 yaşındaydım. Eğer beni sadece ben olduğum için seven bir erkek bulursam ameliyatı olabilecek kadar güçlü hissedebileceğimi düşündüm. Böylece operasyondan sonra da beni terk etmeyecek ve görüşebilecektik. Bu da uzun bir yol gibi görünmüştü."

"YILLARCA BUNALIM YAŞADIM"
9 yaşında annesini kaybeden sunucu, "Yıllarca annemin acısını atlatamadım. Onu çok özlüyordum. Kendimi çok çaresiz hissettim çünkü asla hiçbir şey onu geri getirmeyecekti. Daha sonra ablam Emily'i de aynı sebepten kaybettim. Sonra birden hayatımı böyle üzülerek tüketmek istemediğime karar verdim. Çünkü annem de ablam da bunu istemezdi. Ardından her geçen günüm için şükretmeye başladım ve ufak tefek üzüntülerimi bir kenara bıraktım." dedi. Operasyondan önce tüm ameliyat ekibiyle de dans eden Hermet'in cesareti ve neşesi diğer kadınlara da örnek oldu.