Haberler

Bakanlık, velileri uyardı

Haber Tarihi: 2 Oca 2015

Bakanlık, velileri uyardı

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği genelgede, kapatılması konusunda karar alınan bazı dershanelerin seviye tespit ve belirleme sınavları ve kayıtlar yaptıkları duyumlarını aldıklarını, öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için bunların engellenmesini istedi.

Milli eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, ilgi Kanunla 5580 sayılı Kanuna eklenen geçici 5. madde de Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 01.09.2015 tarihinde sona ereceği belirtilerek, şöyle denildi:

"Ancak, Genel Müdürlüğümüze ulaşan duyumlar ve bilgilerde, afiş, el ilanı, bilboardlar, görsel ve yazılı medyada bazı dershanelerin veya dershane gruplarının 2015- 2016 eğitim-öğretim yılı için Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde Bakanlığımıza bilgiler ulaşmıştır. Özel dershaneler ilgi kanun kapsamında 01.09.2015 tarihinde kapatılacağından öğrenci ve velilerin mağdur edilmemeleri amacıyla yukarıda belirtilen sınavlara izin verilmemesi ve iliniz kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında, gereğini rica ederim."