Haberler

Bayram Bitti, TBMM Gündemi Hazır

Haber Tarihi: 8 Eki 2014

Bayram Bitti, TBMM Gündemi Hazır

5 günlük bayram bitti. TBMM yeni gündeme hazır; Kobani'deki işgale devam eden IŞİD terör örgütü Ankara'da diplomatik ve politik hareketliliğe yol açacak.

ABD Başkanı Barrack Obama'nın özel temsilcisi emekli General John Allen ile yardımcısı dış işleri bakanlığı müsteşar yardımcısı Brett Mcgurk bu hafta Türkiye'ye geliyor...

ABD ile TSK arasında askeri lojistik destek ile ilgili müzakereler de kapalı kapılar ardında sürerken; Türkiye'nin seçenekleri masada olacak.

Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir diğer dış politika kaynaklı gelişme ise Avrupa Birliği Komisyonu'nun açıklayacağı 2014 yılı AB ilerleme raporu olacak. Önümüzdeki günlerde Ankara'nın bu rapora geçtiğimiz yıl olduğu gibi tepki göstermesi bekleniyor.

Öte yandan iç siyasette hareketli. Yargıtay ve Danıştay aşamalarında seçimleri kaybeden hükümetin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'da.

Çünkü HSYK genel kurulu için 4 isim atayacak olan Erdoğan'ın bu kararı 12 Ekim seçimlerinin de kaderi olacak.

Eğer seçimde hükümet yeterli çoğunluğu sağlayamazsa, HSYK ile ilgili yeni bir yasal düzenlemeyi meclise getirecek.

Yolsuzluğa adı karışan bakanlarla ilgili kurulan soruşturma komisyonu çalışmalarını hızlandıracak. Ak parti tarafından alınan tüm önlemlere rağmen dosyalarla ilgili bilgilerin dışarı sızması bekleniyor.