Haberler

Beşiktaş 0-2 Galatasaray

Haber Tarihi: 5 Oca 2015

Beşiktaş 0-2 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 50. dakikada Felipe Melo ve 90+5'te Burak Yılmaz kaydetti.

Maçtan saatler önce başlayan yoğun yağışın etkisi maçta da sürdü ve saha zemini ağırlaştı. Galatasaray ilk dakikalarda oyunun hakimiyetini eline almaya çalıştıysa da Beşiktaş, özellikle Telles’in savunduğu sol kanattan etkili ataklar yaptı. Siyah-beyazlı takım ileri uçta baskı yaparak rakibin çıkmasını engelleyip, hataya zorladı. İlk yarım saatte ev sahibi takım sadece Olcay’ın etkisiz vuruşuyla Galatasaray kalesini yoklayabildi. Sosa ile son dakikalarda bir kez daha etkili olmaya çalışan siyah-beyazlı ekip soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti

Felipe Melo affetmedi

Her iki ekip de ikinci yarıya aynı 11'le başladı. Felipe Melo, 50. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun açtığı ortaya sağ ayağı ile düzgün vurdu ve topu ağlara gönderdi. Melo, Galatasaray formasıyla bu sezonki ilk golünü atmış oldu.

Beşiktaş, 52. dakikada net bir gol fırsatından yararalanamadı. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre, ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Penaltı noktasının solunda topu önünde bulan Oğuzhan Özyakup, sağ ayağı ile müsait pozisyonda şutunu çekti ancak top kalenin yanından az farkla auta gitti. Beşiktaş, Oğuzhan'la mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Beşiktaş'a kırmızı şoku

Wesley Sneijder ile bir tartışma yaşayan Veli Kavlak, sinirlerine hakim olamadı ve Hollandalı futbolcunun yüzüne eliyle bir müdahelede bulundu. Bu anı yakından izleyen Cüneyt Çakır, Kavlak'a kırmızı kart göstererek oyundan attı.

Töre'ye direk engeli

Galatasaray, 64. dakikada Selçuk İnan'la tehlike yarattı. Kaleci Tolga Zengin'in önde olduğunu gören kaptan Selçuk, aşırtma bir vuruş denedi. Tolga, Selçuk'un köşeye giden bu şutunu zorlukla auta çeldi. Dakikalar 69'u gösterdiğinde bu kez tehlikeli gelen taraf Beşiktaş'tı. Siyah-Beyazlı takımda Gökhan Töre, ceza yayı önünden şutunu çekti. Top önce Semih Kaya'ya ardından kaleye yönelerek üst direğe çarptı.

Derbide kapanışı Burak Yılmaz yaptı. Golcü oyuncu, orta saha çizgisine yakın bir noktadan topu sürükleyerek ceza sahasına taşıdı. Ceza sahası içerisine girer girmez vuruşuna yapan Burak, ağları havalandırarak skoru 2-0 yaptı ve noktayı koydu.

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

Demba Ba ve Sosa’nın ilk Galatasaray derbisi

Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği Demba Ba ve Jose Sosa ilk kez bir Galatasaray derbisinde forma giydi. Sosa, Galatasaray karşısında orta alanda görev yaparken, Demba Ba ise forvette oynadı.

Hamzaoğlu’nun ilk derbi maçı

Cesare Prandelli’nin ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’ın başındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıktı.

Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk lig maçına 12. haftada 2-1 kazanılan Akhisar Belediyespor maçında çıkan Hamzaoğlu yönetimindeki "Cim Bom", derbiye kadar olan süreçte Torku Konyaspor (5-0) ve Mersin İdmanyurdu (3-2) karşılaşmalarını kazanıp, Gençlerbirliği müsabakasında ise 1-1 berabere kaldı.