Haberler

Beşiktaş rövanş istiyor

Haber Tarihi: 12 Ara 2014

Beşiktaş rövanş istiyor

Beşiktaş camiası ve taraftarları çekilecek olan kurada Liverpool'u istiyor! 8-0 rövanşını almak isteyen siyah-beyazlılarda Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o röportaj:

Dün akşam Demba Ba’nın yokluğunda Cenk’in golü ile 1-0 kazanılan Tottenham maçını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bizim bu seneki hedeflerimizden bir tanesi Avrupa gruplarını lider olarak tamamlamaktı. Hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Takımımızın alternatifli bir kadro olduğunu her zaman söylüyoruz. Dünkü maç bunun çok net göstergesiydi. Özellikle öz kaynağımızdan çıkan 6 futbolcumuz vardı. Buda bizi ayrıca mutlu etti. Çünkü Tottenham tam takım halinde gelmişti. Liderliği istedikleri dünkü mücadeleleriden belliydi. Önemli bir galibiyet aldık.

"Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkabilecek bir takımımız var"
-Bu galibiyet hem camiamız açısından hem de ülke puanı açısından çok önemliydi. Beşiktaş Avrupa’da da artık kazanmayı öğrendi. Keşke Arsenal maçını kazanabilseydik. Ben eminim ki hangi grupta olursak olalım Şampiyonlar Ligi’nde de gruptan çıkacak bir takımımız var. Şu gözüktü ki Beşiktaş en güçlü takıma karşı bile daha iyi oynayarak mücadele edebiliyor.

UEFA Avrupa Ligi hedefi nedir Beşiktaş’ın. Finale göz kırptı diyebilir miyiz?
-Biz maç maç düşünüyoruz. Kendi aramızda da Final oynamak gibi bir konuşma yapmadık. Elimizden gelen mücadeleyi yapacağız.

Pazartesi günü kura çekimi var. Hangi takımın kurada çıkmasını istiyorsunuz? Liverpool ile eşleşmeye sıcak bakıyor musunuz?
-Kim gelirse gelsin önemli olan hayırlı bir kura olması. Arsenal kurası çıktığında 5 takım içinde en kuvvetli takım Arsenal olarak gözüküyordu. Hem birinci hemde ikinci maçta onları yenebilecek mücadeleyi koyduk ortaya. Ne yazık ki bazı şanssızlıklar neticesinde UEFA Avrupa Ligi’nde devam ettik.

Beşiktaş taraftarının özlem duyduğu, bir çok takım taraftarının da taktir ettiği bir Beşiktaş takımı var bu sene. Bu takım nasıl kuruldu. Temelleri nasıl atıldı?

-Benim için Demba ne kadar önemliyse Necip’te o kadar önemli. Başkanımız Fikret Orman’a Ahmet Nur Çebi’ye ve 3 yıldır transferler ile ilgili çalışmalar yapan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu takım bu senenin takımı değil. 3 yıl içinde oturmuş bir takım. Şu anda iskeleti oturmuş bir takım. İnşallah bu takım ile uzun yıllar çalışma imkanımız olur. Şu anda 5 futbolcumuz ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Onlar da kalmak istiyorlar.

Futbol takımları bir takım popülist transferler ile yönetildi. Ama bundan sonra ki dönemlerde biz futbolcunun kalitesi yanında takım olgusuna katkı sağlayacak oyuncuları her zaman için transfer edeceğiz. Bu seneki transferlerimiz Sosa, Demba Ba, Cenk Tosun ve bonservislerini aldığımız Gökhan Töre, Motta hepsi takım olgusuna arkadaşlığa katkısı olan oyuncular. İçeride çok iyi bir arkadaşlık ortamı var harika karakterli futbolcularımız var.