Haberler

Belçika'da öldürülen Türk'ün ailesi tepkili

Haber Tarihi: 9 Oca 2015

Belçika'da öldürülen Türk'ün ailesi tepkili

Chalie Hebdo saldırısı sonrasında İslamafobi Avrupa'yı etkisi altına aldı. Özellikle müslümanların bu tablo karşısında canları tehlike altına girdi. Ve Fransa'daki 12 kişinin öldüğü saldırıdan hemen sonra Belçika'da bir Türk gurbetçi polis tarafından öldürüldü.

Öldürülen gurbetçinin ailesi ise bugün açıklamalar yaptı.''Türklere mesaj verilmek isteniyor'' diyen aile olayın üstünün kapatılmamasını istiyor.

Fransa'daki dergi baskını Avrupa'da ''11 Eylül'' etkisi yarattı. Son günlerde tırmanan İslamafobi korkunç boyutlara ulaştı. Belçika'dan gelen haberse adeta beklenen tehlikenin ilk sinyalleri niteliğinde. İslamafobinin tırmandığı günlerde gelen Charlie Hebdo saldırısı, Avrupa'da yaşayan müslümanların canını tehlikeye attı.

Ve ilk haber 2 gün önce Belçika’dan geldi. Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısından hemen sonra gerçekleşen olay kafalarda soru işareti bıraktı. 4 çocuk babası Cemil Kaya 2 gün önce Belçika'nın Verviers kentinde polis tarafından vurularak öldürüldü.

Gerekçesi ise bıçak taşıması ve polislerle münakaşaya girmesi olarak gösterildi.

Kaya'nın ailesi ise olayı Türk halkına bir mesaj verilmek istendiğini iddia etti.

Acılı eş Cennet Kaya, eşinin cesedini görmek istediğinde polislerin kendisine izin vermediğini ve hatta gülerek alay ettiklerini söyledi. Verviers belediye başkanı Marc Elsen, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, acılı aileye taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi.