Haberler

Bir Günde İki Facia!

Haber Tarihi: 29 Ara 2014

Bir Günde İki Facia!

Adriyatik Denizi dün deyim yerindeyse dünya gündemine oturdu. Bir günde yaşanan 2 facia yürekleri ağıza getirdi. İlk olarak Yunanistan'ın Korfu Adası yakınlarında bir feribotta yangın çıktı Ardından ise İtalya'nın Ravenna açıklarında da bir Türk yük gemisi battı.

Yunanistan’ın Patra Limanı’ndan, 422 yolcu, 56 mürettebat ve 200 kadar araç ile İtalya’nın Ancona limanına giden ‘Norman Atlantic’ feribotunda yangın çıktı. Feribottan 6’sı Türk 190 kişi kurtarıldı.

Yunanistan’ın ANEK firması tarafından kiralanan İtalyan bandıralı ‘Norman Atlantic’ yolcu feribotu, dün saat 04.00 sıralarında Yunanistan’ın Korfu Adası’nın 45 mil kuzeybatısında seyrederken yangın çıktı. Garaj bölümündeki zeytinyağı yüklü kamyonda başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede yayıldı. Şiddetli rüzgâr nedeniyle gemi İtalya ile Arnavutluk arasında Adriyatik Denizi’nde sürüklenmeye başladı.

HELİKOPTERLE TAHLİYE

Öğle saatlerine kadar 56 yolcu filikalarla bölgede seyreden başka gemilere nakledildi. Ancak, elektrik kontağı nedeniyle filikalar denize indirilemediğinden bu işlem durdu. Yapılan girişimlerde başarı sağlanamayınca, saatlerce filikalarda yardım bekleyen çocuk , kadın ve yaşlılar akşama doğru helikopterlerle alındı. Gece yarısına kadar kurtarılan toplam yolcu sayısı 6’sı Türk olmak üzere 190’a ulaştı. Bölgede bulunan 8 gemi ‘Norman Atlantic’in etrafında daire şeklinde adeta bir dalgakıran oluşturdu.