Haberler

Boysan Yakar kavga hakkında konuştu

Haber Tarihi: 18 Oca 2015

Boysan Yakar kavga hakkında konuştu

Uzun zamandır aralarında husumet bulunan Hayri İnönü ve Sarıgül ailesi ile ilgili bugün bir video gündeme bomba gibi düştü. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı Boysan Yakar, belediye binasında darp edilmesinin ardından arkadaşlarını arayıp destek aldı.

Boysan Yakar, medyaya yansıyan darp görüntüleri ile ilgili, "LGBTİ'ler olarak bizi bu saatten sonra o belediyeden kimse atamaz" dedi.

Boysan'ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

"BELDEN AŞAĞI TEHDİT TELEFONLARI ALDIM"
"Özellikle bu dayak hadisesi ve birkaç gün sonra bir anda başlayan medyadaki linçten sonra birçok tehdit telefonu aldım. Belden aşağı şeyler genellikle.

"BAŞKAN SAHİP ÇIKTI"
Başkanın sahip çıkması bu anlamda bir ilk oldu Türkiye’de. Eşcinsel kimliği yüzünden işten atılmış binlerce insan için umut ışığı oldu. Bu hareketi özellikle CHP’li belediyelerde eşcinselliğin bahane edilerek işe son verilmesinin önüne geçecektir. Kamu işini öyle fotoğraflara sahip biri yapamazmış gibi lanse edildi. Hayır yapabilir, belki daha iyi bile yapabiliriz.

"BU SAATTEN SONRA KİMSE BİZİ BELEDİYEDEN ATAMAZ"
Bence bu noktaya gelmiş olmanın geri döndürülemeyen, yıldırılamayan bir şey olduğunu herkes fark etti. Yıllardır süren, bedeli hayatlarla, yaşanamamış mutluluklarla ödenmiş bir süreç. Bu anlamda güzel bir mesaj: Biz bu arkadaşı oraya soktuk, bu noktaya geldik; bizi bu saaten sonra o belediyeden kimse atamaz.

"ARKADAŞLARIM GEREKİRSE ORAYI BASARIZ DEDİ"
Hatta Şişli’de yaşayan arkadaşlarım “Gerekirse orayı basarız, ortalığı yıkarız” dedi. Çok ciddi bir LGBTİ nüfus yaşıyor Şişli’de. Aynısı Beşiktaş için de geçerli. Orada çalışan, hak arayan arkadaşlarını yani bizleri engellemeye çalışmak ciddi bir risk. Hele Gezi’den sonra bunu göze almak yürek ister."

İşte o kavganın görüntüleri: