Haberler

Bu açıklamalar ortalığı karıştıracak

Haber Tarihi: 11 Ara 2014

Bu açıklamalar ortalığı karıştıracak

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırında nöbet tutan cinnet geçiren asker kendinin ve arkadaşlarının canına kıymıştı.Ardından açıklamaların ardı arkası kesilmedi. Son olarak TSK askerins evgilisinden ayrılıp cinnet geçirdiğini söyleyip konuya açıklık getirmişti.

Askerin cenazesinde yakınlarının açıklamaları kafalarda soru işareti yarattı...

KIZ ARKADAŞI YOKTU
Habertürk'ün haberine göre; Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilen ve cep telefonuna gelen “ayrılık” mesajı üzerine cinnet getirdiği açıklanan Aslan’ın yakın arkadaşı Tufan Tektaş, iddiaları reddetti. “Umut, eski arkadaşım. aynı mahallede oturuyoz. Neşeli bir yapısı vardı. Cinnet getirecek bir yapıya sahip değildi” diyerek olaydan önce konuştuklarını da anlatan Tektaş, şunları söyledi: “Telefonla aradı. ‘Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz’ dedi. Sesi gayet sakindi. Diğer arkadaşları da aramış; ‘Nasılsınız?’ diye. Sürekli arardı. Olaydan sonra biz Umut’un telefonunu aradık. Bir asker çıktı, bize ‘Umut neşe kaynağımızdı. Böyle bir şey yaptığına inanmıyoruz. Onunla nöbete gitmek için herkes can atardı’ dedi. Kız arkadaşı yoktu, olsa bize söylerdi.”

SON KONUŞTUĞU KIZIN HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK
Olaydan sonra Aslan’ın bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabına girdiğini de kaydeden Tektaş, “Sayfasına girdim. Sevgilisi olduğu ileri sürülen D.Ö. ile konuştum. Bu kız, Umut’un son konuştuğu kişi. Kızın hiçbir şeyden haberi yoktu” bilgisini verdi. Aslan’ın yakınları ise soruları yanıtsız bıraktı.