Haberler

Bu gerçekler Aysal'ı yalanlıyor!

Haber Tarihi: 17 Eki 2014

Bu gerçekler Aysal'ı yalanlıyor!

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın ‘şaibeli’ olarak nitelendirdiği FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın daha önceki yıllarda yönettiği iki maçta G.Saray başarılı sonuçlar almıştı.

Ünal Aysal'ın dünkü basın toplantısında 'şaibeli' dediği hakem Cüneyt Çakır, Galatasaray'ın 12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyon olduğu maçın hakemiydi.

Galatasaray Başkan Aysal’ın sert sözlerle eleştirdiği Cüneyt Çakır’ın yönettiği iki Fenerbahçe derbisinde Cimbom çok önemli sonuçlara imza atmıştı.

Sarı-kırmızılılar, 27 Şubat 2008’de Ali Sami Yen’de oynanan Fenerbahçe derbisini 2-1 kazanarak Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselmişti. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, bu maçta Fenerbahçe’den Lugano, Gökhan ve Volkan’ı, Cim-Bom’dan ise Lincoln’ü kırmızı kartla cezalandırmıştı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Şükrü Saracoğlu’nda 12 Mayıs 2012’de oynanan Süper Final grubu son hafta maçı ise golsüz bitmişti. Hakem Çakır, bu maçta Dia’ya 65’te, Ujfalusi’ye 80’de kırmızı kart çıkarırken, Galatasaray şampiyonluğunu ilan etmişti.

Aysal, Çakır hakkında ne söyledi?

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Ünal Aysal hakem Cüneyt Çakır’la ilgili, "Cüneyt Çakır, Galatasaray konusunda şaibeli bir hakemdir. Maçı sertleştireceğini düşünüyorum. Dünya Kupası'nda maçlar yönetmiş olabilir ama ben Türkiye'deki tutumundan bahsediyorum. Kasımpaşa maçının 4. dakikasında kırmızı kart gösterdi, kendi sahamızda 4-0 yenildik, aleyhimize yaptıkları var. Onun bu maça atanması gözdağı vermek içindir" ifadelerini kullanmıştı.