Haberler

Bu kadarına pes

Haber Tarihi: 2 Oca 2015

Bu kadarına pes

Türkiye Yeşilay Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Adıgüzel, eskiden okul önlerinde tek çöp sigara satışı yapıldığını, bugün ise bonzai satıldığını ifade etti. Kayseri Emniyeti ile yaptıkları çalışmalar olduğunu anlatan Adıgüzel, okul önlerinde öğrenci ve veli kılığında bonzai satanların olduğunu, alışveriş merkezlerinde de bu işin el altından yapıldığı yönünde bilgilerin mevcut olduğunu söyledi.

Gençler, uyuşturucu tacirlerin eline düşerek kullandıkları bonzaiden dolayı hayatlarını kaybediyor. Kayseri’de Yeşilay Şubesi, uyuşturucu tacirleriyle mücadele etmek için polisle birlikte hareket ediyor. Yeşilay Kayseri Şubesi Başkanı Adıgüzel, Kayseri Emniyeti ile ortak çalışmaları olduğunu ve bunu Toplum Destekli Polis ekipleriyle birlikte yürüttüklerini söyledi. Adıgüzel, şu bilgileri verdi: "Okul aile birliklerimiz, çocuklarımızın anne ve babası ile özellikle okulların etrafında çalışan velilerimiz toplum destekli polislerle çalışıyor. Onlar okul etrafında ilgili ya da ilgili olmayanların kimler olduğunu biliyor ve polise bilgi veriyor. Maalesef sahtekar çok. Öğrenci velisi kılığında, el altında bu maddeyi satanlar oluyor. Eskiten tek çöp sigara satıyorlardı. Şimdi ise bonzai denilen illeti el altından öğrenci velisi kılığına girerek çalışıyorlar. Bu konuda polisimizin çalışmaları var, neticelerini alıyoruz."

'ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDEKİ KAFETERYALARDA EL ALTINDAN SATIŞLAR VAR'
Uyuşturucu satışlarıyla ilgili sahip oldukları bilgileri anında polisle paylaştıklarını dile getiren Başkan Mehmet Adıgüzel, alışveriş merkezlerine işaret etti. Adıgüzel, şu bilgileri verdi: "Emniyet Müdürlüğümüze verdiğimiz bilgiler var. Alışveriş merkezlerinde bu işi çok yapıyorlar. Alışveriş merkezlerindeki kafeteryalarda çok. Halkın içinde olan yerlerde el altından, masa altından satışlar var. Oralara polisimiz baskın yapıyor. Onun neticesinde sonuçları alıyoruz. Polisimizde bu konularda bilgiler var ve birlikte yaptığımız çalışmalarda olumlu sonuçlar alınıyor."