Haberler

Buzlanmaya karşı tedbirli olun

Haber Tarihi: 5 Oca 2015

Buzlanmaya karşı tedbirli olun

Bugün sabah saatlerinde AKOM'un uyardığı gibi İstanbul'a kar yüzünü göstermeye başladı. Havanın akşam saatlerinde iyice soğumasıyla beraber bazı bölgelerde kar yağışı görüldü.

Meteoroloji vatandaşı buzlanma ve yapış konusunda uyarıda bulundu. Özellikle Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinin çok soğuk geçmesi bekleniyor.

KARLA İLGİLİ SON AÇIKLAMA METEOROLOJİDEN
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bugün hafif yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam eden yağışların, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor. Yağışların, yarın ve Çarşamba günü ise aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Yerel olarak kuvvetli (5-20 cm) olması beklenen kar yağışıyla birlikte, kuvvetli kuzeyli rüzgarlar ve özellikle yarın (Salı) gece saatlerinden itibaren buzlanma ve don olayının il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

DİKKATLİ OLUN UYARISI YAPILDI
Meteoroloji’den yapılan açıklamada ayrıca, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini belirtti.